Ένα ακυκλοφόρητο άλμπουμ για τα εξηκοστά γενέθλια του Prince

Written by on June 7, 2018

Τα εξηκοστά γενέθλια του Prince σημαδεύονται από την ανακοίνωση ενός ολοκαίνουριου δίσκου.

Ένα ακυκλοφόρητο του άλμπουμ Prince θα διατίθεται από το Σεπτέμβριο, με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του να συμπίπτει με την επέτειο 60 χρόνων από τη γέννηση του εμβληματικού καλλιτέχνη, στις 7 Ιουνίου.

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Prince έδωσαν το πράσινο φως για να κυκλοφορήσει από τη Warner Bros. Records το «Piano & A Microphone 1983».

Όπως δηλώνει ο τίτλος του δίσκου, ηχογραφήθηκε το 1983 και περιέχει 9 τραγούδια που ηχογράφησε ο Prince στο πιάνο του στούντιο «Kiowa Trail» που είχε δημιουργήσει στο σπίτι του στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ηχολήπτης ήταν ο Don Batts.

Στο «Piano & A Microphone 1983» συμπεριλαμβάνονται οι αρχικές εκδόσεις του θρυλικού «Purple Rain», του «17 Days» και του «Strange Relationship», αλλά και μία διασκευή στο «A Case Of You» του Joni Mitchell.

Υπάρχει επίσης μία έκδοση του χριστιανικού τραγουδιού «Mary Don’t You Weep», η οποία πρόκειται να αποτελέσει μέρος και του σάουντρακ για την επερχόμενη κινηματογραφική ταινία «BlacKkKlansman» του Spike Lee.

Το «Piano & A Microphone 1983» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία σε CD, LP βινύλιο, deluxe CD + LP, ψηφιακή μορφή, αλλά και για pre-save στις υπηρεσίες streaming.

Ο Troy Carter, σύμβουλος ψυχαγωγίας στην εταιρεία που διαχειρίζεται την περιουσία του Prince, δήλωσε:

«Αυτή η ακατέργαστη, ιδιωτική ηχογράφηση, η οποία έλαβε χώρα στην αρχή της καριέρας του Prince, πριν γίνει διεθνώς επιτυχημένος, είναι παρόμοια σε μορφή με την περιοδεία “Piano & A Microphone Tour” με την οποία τελείωσε την καριέρα του το 2016.»

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δώσουμε στο κοινό μία γεύση από την εξέλιξή του και να δείξουμε πώς έκανε η καριέρα του έφτασε πάλι εκεί που ξεκίνησε μόνο με εκείνον και το πιάνο του», συνέχισε.

Prince - Piano & A Microphone 1983 (album 2018 cover) - Hit Channel

Οι τίτλοι των τραγουδιών στο «Piano & A Microphone 1983»:

1. 17 Days
2. Purple Rain
3. A Case Of You
4. Mary Don’t You Weep
5. Strange Relationship
6. International Lover
7. Wednesday
8. Cold Coffee & Cocaine
9. Why The Butterflies

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist