Αυτή είναι η Νο1 ταινία στις Η.Π.Α

Written by on April 16, 2024

  • Στους κινηματογράφους των ΗΠΑ σαρώνει η ταινία “Civil War” (Εμφύλιος Πόλεμος) σε σκηνοθεσία και σενάριο Alex Garland (Ex Machina, Annihilation), η οποία ξετυλίγει το δυστοπικό σενάριο ενός Β’ Αμερικανικού Εμφυλίου. Και πως να μην σαρώνει όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες το θέμα των Προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου αποτελεί υψίστης σημασίας για τους αμερικανούς πολίτες, καθώς οι Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ θα διεκδικήσουν την καρέκλα του Λευκού Οίκου σε μια ρεβάνς βγαλμένη από το 2020.

    Το πολιτικά φορτισμένο κλίμα εντός των ΗΠΑ φαίνεται ότι ευνόησε στα μέγιστα το Civil War, το οποίο στο πρώτο του τριήμερο στις αίθουσες ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Συγκεκριμένα κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από $25.7 εκατομμύρια μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, αποτελώντας το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας στην ιστορία της Α24 για το εγχώριο box office -μιας εταιρίας παραγωγής που αποτελεί τον φάρο του ανεξάρτητου σινεμά. Επίσης, κατάφερε να είναι η Νο.1 ταινία σε όλες τις αμερικάνικες αίθουσες για το Σαββατοκύριακο.

    Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί μια νίκη για την Α24 και τις προσπάθειές της να φέρει στις αίθουσες ακριβότερες παραγωγές που θα είναι σε πιο blockbuster μονοπάτια. Η ταινία “Εμφύλιος Πόλεμος” -όπως θα προβάλλεται στην Ελλάδα- είναι κιόλας η ακριβότερη ταινία που γύρισε ποτέ η Α24 με προϋπολογισμό που αγγίζει τα $75 εκατομμύρια δολάρια.
    Η νέα ταινία που σκηνοθετεί και υπογράφει σεναριακά ο Alex Garland των “Annihilation” και “Ex Machina”, όντας μετρ του δυστικοπικού είδους, αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο πώς εξελίσσεται μια τέτοια υπόθεση, μέσα από τα μάτια μιας φωτορεπόρτερ που θέλει βγάλει προς τα έξω την αλήθεια για όλα όσα συμβαίνουν.

    Και εκτός του ιντριγκαδόρικου σεναρίου,συνοδεύεται και από ένα απαράμιλλο καστ εξαιρετικών ηθοποιών με τον Wagner Moura της σειράς “Narcos”, την Kirsten Dunst των ‘Spider-Man’ και ‘The Power of the Dog”, τον Jesse Plemons (Breaking Bad, Better Call Saul, Killers of the Flower Moon), τον Nick Offerman (Parks & Rec, The Last of Us) σε ρόλο Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και τους Stephen McKinley Henderson (Dune), Sonoya Mizuno (Devs, Crazy Rich Asians) και Cailee Spaeny (Priscilla).

    Το Civil War θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 18 Απριλίου του 2024.

     

     

     


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Continue reading

Previous post

CFM Top 10


Thumbnail
Current track

Title

Artist