​Η Taylor Swift είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που γίνεται δισεκατομμυριούχος αποκλειστικά από τη μουσική.

Written by on April 3, 2024

Η Taylor Swift εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ετήσια λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Η 34χρονη τραγουδίστρια έγινε δισεκατομμυριούχος τον Οκτώβριο του 2023, χάρη στα έσοδα από τη μεγαλειώδη περιοδεία της «The Eras Tour» και την αξία του καταλόγου της μουσικής της.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Taylor Swift είναι ο πρώτος μουσικός που γίνεται δισεκατομμυριούχος αποκλειστικά και μόνο χάρη στα τραγούδια του και τις ζωντανές εμφανίσεις του.

Εκτός από την αστέρα της pop, στη λίστα των Forbes με τους δισεκατομμυριούχος του πλανήτη εμφανίζονται για πρώτη φορά ο θρύλος του NBA, Earvin «Magic» Johnson, ο σχεδιαστής Christian Louboutin και πάνω από 260 ακόμη ονόματα.

Το Bloomberg ανέφερε πρώτο τον Οκτώβριο του 2023 ότι η Taylor Swift έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στα νέα της άλμπουμ, την περιοδεία της «The Eras Tour» και την ταινία που τη συνόδευσε.

Το «The Eras Tour» έχει γίνει η πρώτη περιοδεία στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις, ενώ η αντίστοιχη ταινία που προβλήθηκε στους κινηματογράφους έγινε η συναυλιακή με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών, καταγράφοντας εισπράξεις ύψους 261,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, η Taylor Swift φέρεται να πούλησε στο Disney+ τα δικαιώματα streaming της ταινίας του «The Eras Tour» έναντι 75 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση του Forbes για την περιουσία της Taylor Swift, εκτιμάται ότι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει κερδίσει 500 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα της μουσικής της και τις περιοδείες και άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια από τον μουσικό κατάλογό της.

Μεγάλο μέρος αυτής της περιουσίας προέρχεται από τις νέες ηχογραφήσεις των παλαιότερων άλμπουμ της που κυκλοφόρησε προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο της μουσικής της.

Το Forbes αναφέρει επίσης ότι η Taylor Swift διαθέτει ακίνητα συνολικής αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραγουδίστρια κέρδισε επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τη μουσική της στο Spotify πέρυσι, χάρη στη συνδυαστική ισχύ των άλμπουμ της «Midnights» (2022) και «1989 (Taylor’s Version)» (2023).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Taylor Swift ήταν ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams παγκοσμίως στο Spotifyγια το 2023, έχοντας συγκεντρώσει τον ασύλληπτο αριθμό των 29,1 δισεκατομμυρίων streams.

Η Taylor Swift θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την περιουσία της, καθώς ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου το νέο άλμπουμ της «The Tortured Poets Department».

πηγή: postmelody.gr

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist