Η Beyonce φταίει για τον υψηλό πληθωρισμό της Σουηδίας και δεν φαντάζεστε τον λόγο

Written by on June 28, 2023

  • Βρήκαν το “εξιλαστήριο θύμα” οι κεντρικοί τραπεζίτες για τις επίμονες πιέσεις τιμών στη Σουηδία και αυτό δεν είναι άλλο από τη Beyonce

    Οι οικονομολόγοι της Danske Bank πιστεύουν ότι η απόφαση της διάσημης pop τραγουδίστριας να ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία της “Renaissance World Tour” στη Στοκχόλμη τον Μάιο οδήγησε σε άνοδο των τιμών των τοπικών ξενοδοχείων που με τη σειρά του σήμαινε ότι ο σουηδικός πληθωρισμός ξεπέρασε τις προσδοκίες.

    Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει πως θαυμαστές από όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στη σουηδική πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη, για τις δύο εναρκτήριες συναυλίες της Μπιγιονσέ, που σημειωτέον ήταν sold out, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως 46.000 θεατές κάθε συναυλίες έπρεπε να μείνουν εκτός πρωτεύουσας και μάλιστα σε δωμάτια με πολύ υψηλές τιμές.

    “Η Beyonce είναι υπεύθυνη για την επιπλέον άνοδο αυτόν τον μήνα. Είναι εκπληκτικό να συμβαίνει λόγω ενός μόνο γεγονότος. Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό”, δήλωσε ο Michael Grahn, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Danske στη Σουηδία, ο οποίος υπολόγισε ότι η τραγουδίστρια προκάλεσε άνοδο κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.

    Η Σουηδική Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε ότι τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία πρόσθεσαν 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στο ποσοστό του Μαΐου, ενώ η αναψυχή και ο πολιτισμός συνεισέφεραν 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ συνολικά ο δομικός δείκτης τιμών που εξαιρεί την ενέργεια και την επίδραση των αλλαγών στα επιτόκια αυξήθηκε κατά 8,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Σουηδίας.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist