Ο Kanye West κυκλοφόρησε (επιτέλους) το νέο άλμπουμ «Donda»

Written by on September 1, 2021

Το δέκατο άλμπουμ του Kanye West έχει αποκτήσει ήδη μεγάλη φήμη.

Μετά από συνεχόμενες αναβολές, ο Kanye West κυκλοφορεί επιτέλους το νέο άλμπουμ του «Donda».

Το άλμπουμ έχει πάρει τον τίτλο του από την αείμνηστη μητέρα του Kanye West, την Donda West, η οποία πέθανε το 2007 σε ηλικία 58 ετών.

Ο βραβευμένος με 22 Grammy ράπερ και μουσικός παραγωγός ανακοίνωσε αρχικά το «Donda» τον Ιούλιο του 2020, ωστόσο επιβεβαίωσε την κυκλοφορία το άλμπουμ ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2021, πριν ακολουθήσει μία σειρά από συνεχόμενες αναβολές συνολικής διάρκειας πέντε εβδομάδων.

Η τελευταία ήταν αρκετά ταραχώδης για τον Kanye West, ωστόσο είναι αποφασισμένος να στρέψει ξανά τη συζήτηση στη μουσική. Η αθρόα προσέλευση το κοινού στις τρεις εκδηλώσεις ακρόασης του «Donda», που έλαβαν χώρα στην Ατλάντα και στο Σικάγο, το αποδεικνύει.

Το «Donda» περιέχει παραγωγές με επιρροές από την gospel μουσική, που συνδυάζουν τον vintage ήχο του Kanye West με μια πιο σύγχρονη πινελιά.

Στο άλμπουμ συμμετέχει επίσης μια πληθώρα αστέρων της μουσικής.

Κατά τη διάρκεια των τριών εκδηλώσεων ακρόασης, αποκαλύφθηκε ότι στο «Donda» συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως ο The Weeknd και ο Lil Baby («Hurricane»), ο Travis Scott και ο Baby Keem («Praise God»), ο Young Thug, ο εκλιπών Pop Smoke («Tell The Vision»), ο Jay Electronica και οι Lox («Jesus Lord»), ο Kid Cudi («Moon»), ο Pusha T, ο Roddy Ricch, η Ariana Grande («Donda») και πολλοί άλλοι.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τραγούδια του «Donda» είναι ήδη το «Jail», στους συντελεστές του οποίου συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Marilyn Manson.

Στην πρώτη εκδήλωση ακρόασης του άλμπουμ, στις 23 Ιουλίου, αποκαλύφθηκε ότι ο Kanye West συνεργάζεται στο «Jail» με τον JAY-Z, πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική συνάντηση. Ωστόσο στην τρίτη εκδήλωση ακρόασης, στις 26 Αυγούστου, η συμμετοχή του JAY-Z αντικαταστάθηκε από ένα κουπλέ του DaBaby, με το κοινό να εκφράζει την απογοήτευσή του για την αλλαγή.

Στην έκδοση του «Donda» που είναι δημοσιευμένη αυτή τη στιγμή στις ψηφιακές πλατφόρμες, ο Kanye West επαναφέρει τη συμμετοχή του JAY-Z στο «Jail». Ο DaBaby εμφανίζεται τελικά σε μία διαφορετική εκδοχή του τραγουδιού, με τίτλο «Jail Pt. 2», που συμπεριλαμβάνεται στο tracklist του άλμπουμ, αλλά δεν είναι διαθέσιμη για streaming.

Ο Kanye West υποστήριξε σε ανάρτησή του στο Instagram, την οποία διέγραψε στη συνέχεια, ότι ο μάνατζερ του DaBaby δεν έδωσε την έγκρισή του για τη δημοσίευση του τραγουδιού, προκαλώντας την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του «Donda».

Το «Donda» διαδέχεται για τον Kanye West για το άλμπουμ «Jesus Is King» του 2019, το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Σύγχρονο Χριστιανικό Άλμπουμ και έγραψε ιστορία κάνοντας ντεμπούτο στο No. 1 των charts για τα Rap Albums, τα Gospel Albums και του Billboard 200.

Με αυτόν τον τρόπο ο Kanye West ξεπέρασε τους Beatles και ισοφάρισε για ακόμα μία φορά τον Eminem στη λίστα με τους καλλιτέχνες που έχουν πραγματοποιήσει τις περισσότερες συνεχόμενες φορές (9) ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard 200.

Το «Donda», το οποίο κυκλοφορεί από τις G.O.O.D. Music / Def Jam Recordings / Universal Music, δίνει την ευκαιρία στον Kanye West να επεκτείνει το ρεκόρ και να μείνει πρώτος στη σχετική κατάταξη.

Πηγή: hitchannel

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist