Η Evangelia βάζει «Fotiá» στο διεθνές στερέωμα

Written by on October 14, 2020

Η Evangelia συνδυάζει στη μουσική της την αμερικανική pop κουλτούρα με τα παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία.

Ενώ σε πολλές χώρες το καλοκαίρι αρχίζει και τελειώνει, τα πράγματα για την Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Evangelia θα γίνουν πολύ ζεστά.

Το «Fotiá» είναι το νέο τραγούδια της και μιλάει για την ένταση αλλά και την ικανοποίηση του να ερωτεύεσαι ή να παίρνεις μία μεγάλη απόφαση.

Η Evangelia έχει πάρει δύο μεγάλες αποφάσεις. Η πρώτη ήταν όταν άφησε την δουλειά της ως δασκάλα για να κυνηγήσει το όνειρο της μουσικής και η δεύτερη όταν πια άφησε τον εαυτό της ελεύθερο να ερωτευτεί τον συνθέτη και παραγωγό Stolar, ο οποίος αργότερα έγινε και ένας από τους βασικούς συνεργάτες της.

Τo «Fotiá» εξερευνά θέματα όπως η αναποφασιστικότητα, να μην μπορείς να ελέγξεις να συναισθήματά σου και τελικά να αποφασίζεις να αφεθείς και να ακολουθήσεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου.

Έχοντας μεγαλώσει στην Ελλάδα, στο νησί της Κρήτης, όπου ζούσε η γιαγιά της αλλά και στο Νιού Τζέρσεϊ στην Αμερική, όπου ζούσαν οι γονείς της, η καρδιά της Evangelia είναι χωρισμένη μεταξύ δύο χωρών και δύο κουλτουρών. Μία ανισότητα που προσφέρει μία ελκυστική μίξη mix στη μουσική της.

Στο «Fotiá» φέρνει κοντά παραδοσιακούς ελληνικούς ήχους με σύγχρονες pop μελωδίες, ενώ ταυτοχρόνως τραγουδά αισθησιακά για την παράδοση στον πειρασμό και την απώλεια του ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι μία ιδιαίτερη και εθιστική ακουστική μίξη που σε τραβάει συναισθηματικά ενώ ταυτοχρόνως σε κάνει να θέλεις να χορέψεις.

 

Η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα βρήκε δύο εξαιρετικούς συνεργάτες για να δώσει ζωή στην ιστορία της με τον Stolar (Aloe Blacc, Selena Gomez) και τον συμπαραγωγό Alexis Troy (RIN, Sero, MHD).

«Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία του “Fotiá” είναι τα άτομα με τα οποία το δημιούργησα. Το γράψαμε μία μέρα αφού υπέγραψα με τη δισκογραφική μου στο Βερολίνο, αρχίζοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου», λέει η Evangelia.

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη να δουλέψω με τον Alexis γιατί πέρα από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός, είναι και Έλληνας. Ταιριάξαμε κατευθείαν και ήταν πολύ όμορφα να δουλεύεις με κάποιον που μιλάει τη γλώσσα σου, καταλαβαίνει την κουλτούρα σου και ξέρει τα παραδοσιακά μουσικά όργανα από τα οποία η μουσική μου είναι εμπνευσμένη», εξηγεί.

Το «Fotiá» είναι το δεύτερο single της Evangelia, μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου της στη δισκογραφία με το «Páme Páme». Μόλις στην αρχή της καριέρας της, έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της χαρακτηριστικό ήχο.

Μπλέκοντας της αμερικανική pop κουλτούρα με παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία, η Evangelia τιμά τους προγόνους της ενώ δημιουργεί και τη δική της ταυτότητα. Η τέχνη της συνδέει τους ανθρώπους μέσα από το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε περήφανα ερωτευμένοι με τον εαυτό μας και να ακολουθούμε το μονοπάτι που είναι πιο σημαντικό για τον καθένα μας.

Η φιλοσοφία που έχει η Evangelia για τη ζωή μπορεί να περιληφθεί με μία λέξη: μεράκι, από το οποίο έχει βάλει πολύ στο νέο της τραγούδι.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist