5 πράγματα που δε ξέρετε για το Cobra Kai

Written by on September 14, 2022

 • Στη σειρά υπάρχουν αδημοσίευτα πλάνα από το Karate Kid του ‘84
  Το πρώτο επεισόδιο του Cobra Kai ξεκινά με flashback από τα τελευταία λεπτά του All-Valley Karate Tournament. Η σκηνή μοιάζει διαφορετική από εκείνη που είχαμε δει εμείς στην ταινία του 1984. Ο σκηνοθέτης της ταινίας John G. Avildsen πέρασε ώρες πίσω από τις κάμερες και τα μόνιτορ γυρίζοντας τη συγκεκριμένη σκηνή του αγώνα, αλλά κι άλλες σκηνές της ταινίας από διαφορετικές γωνίες, με αποτέλεσμα πολλά από τα πλάνα που τράβηξε να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Οι showrunners της σειράς κατάφεραν και βρήκαν τα αδημοσίευτα πλάνα και τα πρόσθεσαν με έναν απόλυτα οργανικό τρόπο σε διάφορες στιγμές μέσα στα επεισόδια.

  Έχουν χρησιμοποιηθεί μουσικά θέματα του Bill Conti από την πρώτη ταινία
  Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τις συνθέσεις του Bill Conti. Γνωστός για τις motivational μελωδίες του, η μουσική του συνοδεύει άψογα τις σκηνές που διαδραματίζονται στην πρώτη ταινία, ενισχύοντας έτσι τις πιο συναισθηματικές στιγμές της. Οι δημιουργοί της σειράς χρησιμοποιούν πολύ έξυπνα μερικές από αυτές τις γνώριμες στα αυτιά μας μελωδίες κάνοντας τον παράγοντα νοσταλγία να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα.
  Αρκετοί από τους ηθοποιούς της σειράς είναι και επαγγελματίες χορευτές
  Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι σκηνές μάχης που αναφέραμε πιο πάνω είναι από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στην σειρά. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι από το βασικό καστ συμμετέχουν σε τέτοιες σκηνές, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με τις πολεμικές τέχνες. Ένα από τα σημαντικά κριτήρια των υπευθύνων του casting ήταν να βρουν ηθοποιούς με προϋπηρεσία στον επαγγελματικό χορό. Η απόφαση αυτή απέδωσε καρπούς χαρίζοντάς μας αξιόλογες χορογραφίες μάχης.
  Ο William Zabka και ο Ralph Macchio είναι φίλοι στην πραγματική ζωή
  Η χημεία των Zabka και Macchio, είναι κάτι παραπάνω από φανερή σε κάθε σκηνή που μοιράζονται την οθόνη. Άλλωστε, αυτοί οι δυο είναι η καρδιά του σόου. Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματική ζωή έχουν έρθει αρκετά κοντά αναπτύσσοντας μία ουσιαστική φιλία. Αν και πάντα είχαν καλές σχέσεις, ο θάνατος του γλυκύτατου Pat Morita το 2005, στάθηκε αφορμή ώστε να δημιουργηθεί ένας δυνατός δεσμός ανάμεσα τους.
  Υπάρχει video game βασισμένο στην σειρά
  Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues. Αυτός είναι ο τίτλος του παιχνιδιού που είναι βασισμένο στη σειρά που στριμάρει στο Netflix. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για το Nintendo Switch, το PlayStation 4 και το Xbox One στις 27 Οκτωβρίου 2020, ενώ για Microsoft Windows στις 5 Ιανουαρίου 2021. Οι Ralph Macchio, William Zabka, Jacob Bertrand και Gianni DeCenzo επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ως Daniel LaRusso, Johnny Lawrence, Eli “Hawk” Moskowitz και Demetri Alexopoulos αντίστοιχα, ενώ οι υπόλοιποι χαρακτήρες ερμηνεύονται από διαφορετικούς ηθοποιούς.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist