Επανακυκλοφορούν 35 άλμπουμ του Prince

Written by on July 3, 2018

35 τίτλοι από τον εμβληματικό κατάλογο του Prince αναμένεται να επανεκδοθούν τα επόμενα χρόνια.

Η Sony Music ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους κληρονόμους του Prince για να διαθέσει εκ νέου στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού του ρεπερτορίου, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια να διατεθεί στην αγορά η κληρονομιά του θρύλου της αμερικανικής pop.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδιστή τον Απρίλιο του 2016, οι κληρονόμοι του (τα αδέλφια του) συμφώνησαν με τις τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες Sony, Universal και Warner.

Ωστόσο, όσο ζούσε ο καλλιτέχνης δεν έκρυβε την επικριτική του θέση απέναντι στη βιομηχανία αυτή.

Αυτό το συμβόλαιο διανομής αφορά «35 άλμπουμ του Prince που είχαν ήδη κυκλοφορήσει», αναφέρει η Sony στην ιστοσελίδα της. «Το συμβόλαιο ισχύει από σήμερα για 19 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1995 και 2010», προσθέτει η δισκογραφική εταιρία.

Τη χρονική αυτή περίοδο ο Prince διαχωρίστηκε από την εταιρία του, τη Warner, και διάθετε στην αγορά τη μουσική του με ανεξάρτητο τρόπο.

Prince - Hit Channel

Από το 2021, η Sony θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα στις ΗΠΑ άλλων 12 άλμπουμ, όπως το «Controversy», το «1999», το «Around the World in a Day». Αλλά το «Purple Rain», ο διασημότερος δίσκος του αστέρα από τη Μινεάπολη, δεν περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο αυτό.

«Η Sony Music αισθάνεται τιμή που παίζει ρόλο για να διατηρήσει ζωντανή τη μουσική του Ρrince και να την κάνει προσβάσιμη στις γενιές των ακροατών και των μελλοντικών θαυμαστών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Richard Sony.

«Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης και οραματιστής, ο Ρrince άλλαξε τον κόσμο με τη μουσική του δίνοντας αγάπη, χαρά και έμπνευση σε εκατομμύρια θαυμαστές του.»

Ο Prince ήταν ωστόσο ορκισμένος εχθρός της μουσικής βιομηχανίας και των συμβολαίων που αυτή σύναπτε. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα στη Warner πριν εμφανιστεί με τη λέξη «σκλάβος» γραμμένη στο μάγουλό του.

Άλλαξε επίσης το όνομά του υιοθετώντας ένα δυσπρόφερτο σύμβολο για να αποφύγει η Warner να ελέγχει την εκπληκτική παραγωγή του.

Στο τέλος της ζωή του, ο Prince συμφιλιώθηκε με την εταιρεία.

Το Φεβρουάριο του 2017, η Universal ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα επί των έργων που δεν είχε θέσει σε κυκλοφορία ο Prince μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1990, συμβόλαιο που κηρύχθηκε άκυρο από την αμερικανική δικαιοσύνη λίγους μήνες αργότερα.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CFM 99.9

Ο σταθμος σε ενταση!

Current track
TITLE
ARTIST