2.000.000 τα έσοδα του Kanye West σε μία μέρα!!

Written by on March 1, 2022

Ο Kanye West δήλωσε πως όσοι θαυμαστές του θέλουν να ακούσουν το νέο του άλμπουμ “Donda 2”, θα πρέπει να αγοράσουν την δική του συσκευή αναπαραγωγής, το Stem Player.

Αυτό σημαίνει, ότι για να μπορέσει κάποιος να ακούσει το άλμπουμ, θα πρέπει να διαθέσει 200 δολάρια, δηλαδή όσο κοστίζει η συγκεκριμένη συσκευή. Η κίνηση αυτή του ράπερ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έγινε για να απελευθερωθεί η μουσική από το καταπιεστικό σύστημα της βιομηχανίας που κερδίζει εκατομμύρια δολάρια είς βάρος των καλλιτεχνών, απέφερε στον ίδιο και την ομάδα του 2,2 εκατ. δολάρια σε μόλις μια ημέρα, ένα ποσό που δεν θα είχε συγκεντρωθεί ποτέ εάν το “Donda 2” κυκλοφορούσε στην Apple, την Amazon, το Spotify ή το YouTube.

Αποκαλώντας το “το πρώτο προϊόν της Yeezy Tech”, ο Ye έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram (πλέον έχει διαγραφεί) “Για να κερδίσουμε τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια που κερδίσαμε την πρώτη μέρα από το Stem Player, το άλμπουμ θα έπρεπε να είχε στριμαριστεί 500 εκατομμύρια φορές”. Και συνέχισε, “Είχαμε περισσότερα έσοδα από το Stem Player, χωρίς καν να κυκλοφορήσει το άλμπουμ, απ’ όσα θα κάναμε αν το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει σε άλλες πλατφόρμες streaming.”
Η κίνηση του βρήκε πολλούς επικριτές, δεδομένου ότι δείχνει πως αποκλειστική πρόσβαση στην μουσική του μπορούν να έχουν μόνο όσοι έχουν 200 δολάρια να διαθέσουν για να αγοράσουν την συσκευή του, το 80-90% των οποίων θα πάνε κατευθείαν στην τσέπη του.

Δεν γνωρίζουμε αν κίνηση του Ye έγινε καθαρά για να ανακτήσει τον έλεγχο της μουσικής του από μια βιομηχανία, που όπως λέει καταχράται τα δικαιώματα του και του αποφέρει μόνο το 12%, σίγουρα όμως δημιουργεί ένα κλειστό κλαμπ για λίγους και “εκλεκτούς” – δηλαδή 11.000 με βάση τα ποσά που αναφέρει.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist