Χρυσές Σφαίρες 2023: Taylor Swift, Rihanna και Lady Gaga υποψήφιες για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι

Written by on December 14, 2022

Τρία μεγαθήρια της pop θα αναμετρηθούν στις Χρυσές Σφαίρες του 2023.

Η Taylor Swift, η Rihanna και η Lady Gaga θα αναμετρηθούν για το βραβείο του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού στις Χρυσές σφαίρες 2023.

Οι υποψηφιότητες για τις 80ές Χρυσές Σφαίρες δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. Η τελετή απονομής της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο Beverly Hills στις 10 Ιανουαρίου 2023.

Η Taylor Swift είναι υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού με το «Carolina» από την «Where The Crawdads Sing» (Εκεί Που Τραγουδάνε Οι Καραβίδες).

Αυτή είναι η τέταρτη υποψηφιότητα της Taylor Swift στη συγκεκριμένη κατηγορία, μετά το «Safe & Sound» από το «The Hunger Games» (2012), το «Sweeter Than Fiction» από το «One Chance» (2013) και το «Beautiful Ghosts» από το «Cats» (2019).

Η Taylor Swift συνεργάστηκε με διαφορετικούς συνεργάτες σε καθένα από αυτά τα τραγούδια (The Civil Wars, Jack Antonoff και Andrew Lloyd Webber, αντίστοιχα), όμως έγραψε μόνη της το «Carolina».

Η Rihanna είναι για πρώτη φορά υποψήφια στην καριέρα της για Χρυσή Σφαίρα με το τραγούδι «Lift Me Up» από την ταινία «Black Panther», με το οποίο έδωσε τέλος στην πολυετή δισκογραφική απουσία της.

Η αστέρας της μουσικής συνυπογράφει την μπαλάντα, η οποία έκανε ντεμπούτο στο Νο. 2 του Billboard Hot 100, μαζί με τον Ryan Coogler, ο οποίος σκηνοθέτησε και συνυπογράφει το σενάριο της ταινίας, τον Ludwig Göransson, ο οποίος έγραψε τη μουσική της ταινίας, και τη Νιγηριανή τραγουδίστρια Tems.

Το «All The Stars» του Kendrick Lamar και της SZA από την πρώτη ταινία του «Black Panther» ήταν υποψήφιο για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι στις Χρυσές Σφαίρες πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Lady Gaga, η οποία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι το 2019 με το «Shallow» από το «A Star Is Born» (Ένα Αστέρι Γεννιέται), είναι υποψήφια φέτος για το ίδιο βραβείο με το «Hold My Hand» από την ταινία «Top Gun: Maverick».

Το «Hold My Hand» κατέγραψε επίδοση χαμηλότερη από το αναμενόμενο στα charts και έφτασε στο Νο. 49 του Hot 100. Η Lady Gaga έγραψε το τραγούδι μαζί με τον Bloodpop.

Αυτή είναι έκτη υποψηφιότητα στην καριέρα της Lady Gaga για Χρυσή Σφαίρα και η τρίτη υποψηφιότητά της για το Βραβείο του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, μετά το «Hello Hello» από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Gnomeo & Juliet» (Ζουμπαίος και Ιουλιέτα) και το «Shallow» από το «A Star Is Born».

Εκτός από τη Χρυσή Σφαίρα για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι με το «Shallow» (2019), η Lady Gaga κέρδισε επίσης το 2016 το βραβείο του Α’ Γυναικείο Ρόλου σε Μίνι Τηλεοπτική Σειρά για την εμφάνισή της στο «American Horror Story: Hotel».

Το βραβείο για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι στις Χρυσές Σφαίρες 2023 διεκδικούν επίσης το «Ciao Pappa» από το «Πινόκιο» του Guillermo del Toro και το « Naatu Naatu», ένα τραγούδι στην ινδική γλώσσα Τελούγκου, για το soundtrack της ταινίας «RRR».

πηγή: HIT CHANNEL


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist