Το MTV θέλει να αφαιρέσει το όνομα του Michael Jackson από το βραβείο «Video Vanguard»

Written by on July 31, 2019

Ο αντίκτυπος του «Leaving Neverland» έχει προκαλέσει προβληματισμό στο MTV.

Το MTV φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα να αφαιρέσει το όνομα του Michael Jackson από την ονομασία του βραβείου «Video Vanguard Award», σύμφωνα με το «Page Six».

Η διαρκής διαμάχη που έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του HBO έχει προκαλέσει προβληματισμό στους ιθύνοντες του MTV, οι οποίοι δεν θέλουν να συνδεθούν τα μουσικά βραβεία με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον Jackson.

Το MTV εξετάζει όλες τις πιθανότητες, όπως τη μετονομασίας του βραβείου και την μόνιμη αφαίρεση του ονόματος του «βασιλιά της pop».

«Γίνεται πολύ έντονη συζήτηση στο δίκτυο για το πώς να χειριστούν φέτος το βραβείο Michael Jackson Video Vanguard. Στο MTV συζητούν αν πρέπει να αλλάξουν το όνομα ή να απαλλαγούν τελείως από αυτό εντελώς, αλλά και για το ποιος θα παρουσιάσει το βραβείο και ποιος θα το παραλάβει. Είναι ένα χάος», σχολιάζει η πηγή στο «Page Six».

Ο αντίκτυπος του «Leaving Neverland» έχει επηρεάσει ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία και τα MTV Video Music Awards δεν αποτελούν εξαίρεση.

Συνήθως, το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο ανακοινώνει τον καλλιτέχνη που θα τιμήσει με το «Michael Jackson Video Vanguard Award» τον Ιούλιο. Ο παραλήπτης του βραβείου για τη φετινή χρόνια δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη, παρόλο που έχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για τα MTV VMA 2019.

Το βραβείο «Video Vanguard» θεσπίστηκε στη διοργάνωση το 1984 και το 1991 προστέθηκε στον τίτλο του το όνομα του Michael Jackson.

Σκοπός του βραβείου είναι να τιμήσει τα επιτεύγματα ενός καλλιτέχνη στη μουσική, τη μόδα, τον κινηματογράφο και τη φιλανθρωπία. Οι Rihanna, Beyoncé, Kanye West, Britney Spears και U2 συγκαταλέγονται στους καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει το «Video Vanguard Award».

Το 2018 το βραβείο απονεμήθηκε στην Jennifer Lopez.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist