Ο The Weeknd θα βραβευθεί για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του με το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Quincy Jones»

Written by on July 31, 2021

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο The Weeknd θα λάβει το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Quincy Jones» κατά τη διάρκεια των πρώτων βραβείων Music in Action Awards, τα οποία θα διοργανωθούν από την οργάνωση Black Music Action Coalition.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο «1 Hotel» στο Δυτικό Χόλιγουντ, θα τιμήσει μουσικούς, μουσικά στελέχη και μουσικές επιχειρήσεις που έχουν συμβάλει σημαντικά στην κοινωνική δικαιοσύνη, την αλλαγή ή/και την ισότητα τον τελευταίο χρόνο.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο, ο The Weeknd δώρισε εκατομμύρια δολάρια για διάφορες ανθρωπιστικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της φυλετικής δικαιοσύνης.
Τον Ιούνιο του 2020 προσέφερε από 200.000 δολάρια τόσο στο παγκόσμιο δίκτυο του Black Lives Matter όσο και στην καμπανιά νομικής άμυνας «Know Your Rights Camp» του Colin Kaepernick.

Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter τον Ιούνιο το προηγούμενο έτους, ο The Weeknd κάλεσε επίσης την Universal Music Group, τη Sony Music, τη Warner Music, το Spotify και το Apple Music να προχωρήσουν σε δωρεές σε οργανώσεις και πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την κοινότητα των Μαύρων.

Ο The Weeknd έδωσε επίσης 100.000 δολάρια στις προσπάθειες της «National Bail Out Collective», μία οργάνωση αποτελούμενη από δικηγόρους και ακτιβιστές που πληρώνουν την εγγύηση και εξαγοράζουν τις ποινές μαύρων γυναικών με παιδιά ώστε να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο The Weeknd δώρισε 500.000 δολάρια στο υγειονομικό προσωπικό του Υγειονομικού Δικτύου του Scarborough του Καναδά εν μέσω της πανδημίας και επιπλέον 500.000 δολάρια στην οργάνωση «MusiCares», τον φιλανθρωπικό συνεργάτη της Ακαδημίας Ηχογράφησης.
Δύο μήνες πριν, τον Απρίλιο, ο The Weeknd ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την αντιμετώπισα της πείνας στην Αιθιοπία, την πατρίδα των γονιών του.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist