Ο Shawn Mendes γίνεται 20 ετών: Ο pop star που έχει την επιτυχία «in his blood»

Written by on August 9, 2018

Φύσει ταλαντούχος, ο χαρισματικός Shawn Mendes αφήνει το δικό του στίγμα στην pop μουσική, παρά την αρκετά νεαρή ηλικία του.

O Shawn Mendes γίνεται 20 χρονών στις 8 Αυγούστου και έχει ήδη στο ενεργητικό του τρία διαδοχικά άλμπουμ που έχουν κάνει ντεμπούτο στο Νο1 των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του έγκριτου «TIME» με τους «100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο».

Ο κατάλογος των επιτευγμάτων που έχει σημειώσει μέσα σε λίγα μόνο χρόνια είναι πιο εντυπωσιακός από τα βιογραφικά πολλών καλλιτεχνών.

Στη σύγχρονη πραγματικότητα όπου τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αλλάξει τα δεδομένα στον ανταγωνισμό και έχουν εκδημοκρατίσει τη διαδικασία ανακάλυψης νέων καλλιτεχνών, ο Shawn Mendes είναι επίσημα ο νέος «πρίγκιπας της pop».

Η ιστορία του ξεκινά το 2012, όταν στην τρυφερή ηλικία των 13 ετών, άρχισε να μαθαίνει μόνος του πώς να παίζει κιθάρα, με τη βοήθεια του YouTube.

«Πληκτρολογούσα πράγματα όπως “πώς να παίξετε τραγούδια αρχαρίων στην κιθάρα” και ένα από τα πρώτα που έμαθα ήταν το “Hey, Soul Sister” των Train», αποκάλυψε σε μία συνέντευξη που έδωσε το 2015 στην «Telegraph».

«Δίδαξα τον εαυτό μου αυτές τις συγχορδίες που δεν ήξερα το όνομα τους και σιγά – σιγά άρχισα να μαθαίνω πώς να το κάνω, είχα εμμονή με αυτό», είχε πει. «Κάθε ημέρα που θα έπαιζα (κιθάρα), σκεφτόμουν ότι δεν είμαι αρκετά καλός ακόμα, πρέπει να βελτιωθώ. Και μετά θα έπαιζα για ώρες.»

Την ίδια χρονιά, ο Shawn Mendes, όπως και τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, δημιούργησε λογαριασμό στην (ανενεργή σήμερα) εφαρμογή «Vine», μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας της.

Τον Ιούλιο του 2013, ένα απόσπασμα έξι δευτερολέπτων (όσο ήταν το επιτρεπτό όριο στην εφαρμογή) με τον Mendes να τραγουδά το «As Long as You Love Me» του Justin Bieber, θα άλλαζε εντελώς τη ζωή του.

Μέσα σε μία ημέρα, το βίντεο απέσπασε πάνω από 10.000 likes και εκτόξευσε τον αριθμό των χρηστών που ακολουθούσαν τον Καναδό καλλιτέχνη.

«Πανικοβλήθηκα λίγο έξω εκείνη την εποχή… Δεν το έκανα (το βίντεο) επειδή ήθελα να προκύψει κάτι από αυτό. Το έκανα μόνο για διασκέδαση», έχει διευκρινίσει.«Αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι πραγματικά κανείς άλλος δεν χρησιμοποιούσε το Vine με αυτόν τον τρόπο, έτσι σκέφτηκα ότι θα επωφεληθώ από αυτό και θα προσπαθήσω να κάνω κάτι.»

Καθώς ο αριθμός των ακολούθων του αυξανόταν διαρκώς, ο Shawn Mendes άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στο YouTube.

Η διασκευή του στο «Say Someting» των A Great Big World, κέντρισε την προσοχή του Andrew Gertler, πρώην υπαλλήλου της Warner Music Group. Ο Gertler προώθησε το βίντεο στο φίλο και επικεφαλής του A&R τμήματος στην Island Records, Ziggy Chareton.

«Άκουσα ενάμιση λεπτό από το τραγούδι και πάτησα παύση», έχει περιγράψει ο Chareton. «Έπρεπε να τον καλέσω. Αυτό το παιδί είναι σούπερ σταρ!»

Ο Andrew Gertler είχε μείνει έκπληκτος, όμως ο Ziggy Chareton επέμενε ότι έπρεπε να κινηθούν πραγματικά γρήγορα, επειδή η παρουσία του Shawn Mendes στα κοινωνικά δίκτυα είναι τεράστια.

Πράγματι, ο Shawn Mendes και η οικογένειά του επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη, όπου όλα τα στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι είχαν μπροστά τους ένα χαρισματικό ταλέντο, που είχε γράψει τα δικά του τραγούδια.

Από την αρχή, ο νεαρός τραγουδιστής επισήμανε ότι επρόκειτο να γράφει τη δική του μουσική και ότι είναι τραγουδοποιός.

Το Μάιο του 2014, τρεις μήνες πριν γίνει 16 ετών, ο Shawn Mendes υπέγραψε επίσημα το πρώτο το δισκογραφικό συμβόλαιο με την Island Records της Universal Music, στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.

Shawn Mendes - MTV EMA 2017 - Hit Channel
Ο Shawn Mendes κέρδισε δύο βραβεία στα MTV EMA 2017.

Η υπόλοιπη ιστορία είναι, λίγο έως πολύ, γνωστή.

Ο Shawn Mendes είναι ένας από τους πέντε καλλιτέχνες που έχουν κάνει ντεμπούτο στο Νο1 των Ηνωμένων Πολιτειών πριν την ηλικία των 18 ετών.

Επίσης είναι ο τρίτος νεαρότερος σε ηλικία καλλιτέχνης που έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ («Handwritten» – 2015, «Illuminate» – 2016, «Shawn Mendes» – 2018») τα οποία έχουν ανέβει στην πρώτη θέση του αμερικανικού «Billboard 200».

Πλέον πραγματοποιεί τις δικές του sold out συναυλίες σε κατάμεστα γήπεδα σε όλο τον κόσμο και τη συλλογή του κοσμούν 55 βραβεία σε σύνολο 144 υποψηφιοτήτων, επιβεβαιώνοντας εμφατικά ότι έχει την επιτυχία στο αίμα του ή «in his blood», παραφράζοντας το ομώνυμο τραγούδι του.

 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist