Η σκοτεινή πλευρά του Τζορτζ Μάικλ -Κραιπάλες με ναρκωτικά και εκδιδόμενους, οι θλιβερές τελευταίες ημέρες

Written by on June 15, 2022

Τη σκοτεινή ζωή του Τζορτζ Μάικλ και τις κραιπάλες με ναρκωτικά και εκδιδόμενους περιγράφει μια νέα βιογραφία.

Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία με τη ζωή του Τζορτζ Μάικλ, με αφηγητή τον ίδιο τον εκλιπόντα τραγουδιστή. Η ταινία «George Michael Freedom Uncut» υπόσχεται στους θαυμαστές του ώρες άγνωστου υλικού από το σπίτι καθώς και συνεντεύξεις με φίλους, όπως ο Elton John, o Ricky Gervais και η Κέιτ Μος.

Τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία περιγράφεται ως «ένας οδυνηρός και συγκινητικός φόρος τιμής», διακόπηκαν απότομα τα Χριστούγεννα του 2016, όταν ο διάσημος τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την παραγωγή, η κυκλοφορία της ταινίας «θέλει να κλείσει τον κύκλο των χρόνιων κουτσομπολιών».

Ο Τζορτζ Μάικλ στην απονομή των MTV Awards το 1989

Ωστόσο, όλοι, εκτός από τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του, θα παραδεχθούν πως προσφέρει μια μάλλον μερική εικόνα του τραγουδιστή, που πούλησε 130 εκατομμύρια δίσκους αλλά έζησε μια εξαιρετικά ταραχώδη ζωή.

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την κινηματογραφική προβολή της ταινίας, στις 22 Ιουνίου, θα κυκλοφορήσει μια βιογραφία του σεβαστού μουσικού συγγραφέα Τζέιμς Γκάβιν, η οποία προβάλλει μια πολύ διαφορετική εικόνα του Τζορτζ Μάικλ.

Σύμφωνα με αυτήν, ο Τζορτζ Μάικλ ήταν μια βασανισμένη ψυχή, που πέρασε δεκαετίες βυθιζόμενος σε ένα τέλμα εθισμού στα ναρκωτικά και ταραχώδους σεξουαλικής δραστηριότητας, που τον έκανε αυτοκτονικό, ενώ όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να κρύψει τη σεξουαλικότητά του από τον έξω κόσμο.
Ο Τζορτζ Μάικλ πέρασε τις τελευταίες του ημέρες με ναρκωτικά, junk food και εκδιδόμενους

Ο Γκάβιν μίλησε με περισσότερους από 200 φίλους και γνωστούς του διάσημου τραγουδιστή, οι οποίοι παρουσιάζουν τον σούπερ σταρ ως έναν συναισθηματικά εύθραυστο άνθρωπο, γεμάτο ανασφάλειες, ο οποίος, παρά τη λατρεία που εισέπραττε, στράφηκε εναντίον όλων όσοι τον αγαπούσαν.

Τελικά, καταλήγει, ο Τζορτζ Μάικλ πέθανε ως μια «αξιολύπητη, μοναχική και συντετριμμένη φιγούρα».

Ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες της μουσικής βιομηχανίας πέρασε τις τελευταίες του μέρες ως ερημίτης, τρώγοντας junk food, και με συντροφιά εκδιδόμενους μέσα στην έπαυλή του, στο βόρειο Λονδίνο. Έβλεπε ατελείωτα επεισόδια της σαπουνόπερας «Coronation Street» με συνοδεία παγωτών Haagen Danz και τη φωνή του να καταστρέφεται από τα ναρκωτικά και τα τσιγάρα.

Ενώ η ταινία επικεντρώνεται στη δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο Τζορτζ Μάικλ ήταν στο απόγειο της δόξας του, το βιβλίο ρίχνει φως στις πιο σκοτεινές γωνιές της ζωής του τραγουδιστή. Είναι επίσης καυστικό για τον πατέρα του, τον Τζακ, ο οποίος, σύμφωνα με τους φίλους του, δεν αποδέχθηκε ποτέ την ομοφυλοφιλία του γιου του.

«Αυτή η σύγκρουση μέσα στον Τζορτζ, ότι ήξερε πως ήταν ομοφυλόφιλος αλλά έπρεπε να λέει ψέματα όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στον πατέρα του, ήταν η ρίζα όλων όσων ακολούθησαν», είπε ένας στενός του φίλος.
Μήπως δεν πέθανε από καρδιά αλλά από υπερβολική δόση ναρκωτικών;

Το βιβλίο υποστηρίζει επίσης πως ο Τζορτζ Μάικλ μπορεί να μην πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου 2016 από καρδιακή ανεπάρκεια, όπως ανέκαθεν αναφερόταν, αλλά να έβαλε τέλος στη ζωή του την προηγούμενη ημέρα, στην επέτειο του θανάτου της αγαπημένης του μητέρας, Λέσλι.

Το βιβλίο ισχυρίζεται ότι πολλοί φίλοι του πιστεύουν την ιστορία με την υπερβολική δόση, δεδομένου πως η τοξικολογική έκθεση δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Η οικογένειά του αρνείται σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς, επιμένοντας πως πέθανε από φυσικά αίτια. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακά και ηπατικά προβλήματα.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο συγγραφέας, για πρώτη φορά, υποστηρίζει πως ο τεράστιος εγωισμός του Τζορτζ Μάικλ οδήγησε σε μια πικρή διαμάχη με τον Andrew Ridgeley, των Wham, φίλο του από την ηλικία των 12 ετών, όταν ο Τζορτζ επαναδιαπραγματεύθηκε τα δικαιώματα για την επιτυχία τους «Careless Whisper», για να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο. Γραμμένο από τον Τζορτζ όταν ήταν μόλις 17 ετών, το τραγούδι -σύμφωνα με πληροφορίες- πιστώθηκε και στους δύο άνδρες για να δώσει στον Andrew κάποια οικονομική ασφάλεια.

Πιο συνταρακτικές, όμως, είναι οι αποκαλύψεις πως κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες πριν από τον θάνατό του, καθώς η δόξα του εξασθένιζε, ο Τζορτζ Μάικλ οδηγήθηκε στα ναρκωτικά, καπνίζοντας μαριχουάνα «skunk» από το πρωί μέχρι το βράδυ, λαμβάνοντας «βιομηχανικές ποσότητες» GHB, επίσης γνωστό ως ναρκωτικό βιασμού, και καπνίζοντας κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και κρακ κοκαΐνης.

Ο Τζορτζ Μάικλ την εποχή των Wham!

Ο Ελληνοκύπριος πατέρας δεν δέχτηκε ποτέ τη σεξουαλικότητα του γιου του

Το βιβλίο αναφέρει ότι ο εθισμός του Τζορτζ Μάικλ στα ναρκωτικά είχε τις ρίζες του στην παιδική του ηλικία και στην εσωτερική του ταραχή σχετικά με τη σεξουαλικότητά του. Ο πατέρας του ήταν ένας Ελληνοκύπριος που έφτασε στη Βρετανία σχεδόν άφραγκος τη δεκαετία του 1950, όταν άλλαξε το όνομά του από Κυριάκος στο πιο αγγλόφωνο Τζακ. Έγινε τελικά επιτυχημένος εστιάτορας και παντρεύτηκε μια όμορφη Αγγλίδα, τη Λέσλι.

Κι ενώ ο Τζορτζ έκρυβε τη σεξουαλικότητά του από όλους, οι φίλοι του που μίλησαν για πρώτη φορά λένε ότι ήταν κάτι προφανές από την αρχή…

Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στην περιοδεία των Wham@ στις ΗΠΑ, το 1985, γνώρισε το μοντέλο Καρολίν Μοντγκόμερι σε ένα μπαρ στο Ντελαγουέαρ. Όπως είπε εκείνη: «Είπε ότι ήταν αμφιφυλόφιλος, αλλά ξεχώριζε από μακριά ότι ήταν γκέι». Θυμάται ότι της άρεσε, αλλά γνώριζε την αλήθεια και πως δεν θα μπορούσαν να είναι ζευγάρι. Αντ’ αυτού, λέει, ένας από τους φίλους του «έβγαλε ένα βουνό κοκαΐνης» και ο «Τζορτζ πήρε τεράστια ποσότητα».

Πολλές πηγές περιγράφουν πως ο Τζορτζ «φοβόταν» να αποκαλύψει στον πατέρα του την ομοφυλοφιλία του, επειδή στην παραδοσιακή ελληνοκυπριακή κουλτούρα η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν αμαρτία.

Η μητέρα του, η Λέσλι, φαίνεται ότι γνώριζε και ήταν πάντα υποστηρικτική, επειδή, όπως αποκαλύπτει το βιβλίο, είχε έναν αδελφό που ήταν κρυφά ομοφυλόφιλος και αυτοκτόνησε.

Οι πληρωμένες «φιλενάδες» του Τζορτζ Μάικλ

Η ομάδα δημοσίων σχέσεων του Τζορτζ τού παρείχε μια σειρά από «φιλενάδες», όπως η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς και το μοντέλο Kathy Jeung, προκειμένου να προστατεύσουν το status του ως σύμβολο του σεξ.

Την ίδια ώρα όμως, ο Τζορτζ επιδιδόταν σε όλο και πιο παράτολμες σεξουαλικές επαφές, βγαίνοντας βόλτες στις πόλεις όπου βρισκόταν προκειμένου να βρει κάποιον για να κάνει σεξ.

Ένας φίλος του διηγείται πως έφτανε στο σημείο να κλείνει ένα ολόκληρο εστιατόριο για να δειπνήσει, επειδή ήταν τόσο παρανοϊκός με την ιδιωτική του ζωή. «Φοβόταν τόσο πολύ μήπως μάθει κάποιος οτιδήποτε. Νομίζω ότι ολόκληρη η ζωή του βασιζόταν σε αυτόν τον φόβο και νομίζω ότι δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με αυτό», είπε ο φίλος του.

Ακόμη και όταν οι Wham! διαλύθηκαν και ο ίδιος έκανε παγκόσμια επιτυχία μόνος του, βασανιζόταν, ζώντας ένα ψέμα.

Η πρώτη του σχέση -Με έναν στιλίστα, πέθανε από AIDS

Ο Τζορτζ Μάικλ θα ερωτευθεί για πρώτη φορά σε ηλικία 27 ετών τον Βραζιλιάνο στιλίστα Ανσέλμο Φελέπα, ο οποίος «παρακολουθούσε» τον τραγουδιστή στο Ρίο και κατάφερε να προσκληθεί σε ένα πάρτι που έγινε προς τιμήν του Τζορτζ. Όπως θυμήθηκε αργότερα ο ίδιος ο τραγουδιστής: «Με ακολουθούσε για χιλιόμετρα. Κι ενώ κανονικά αυτό θα με τρόμαζε, αντ’ αυτού μαγεύτηκα».

Όπως και με τον Τζορτζ, ο Ανσέλμο είχε πατέρα με τις ίδιες αντιλήψεις. Ο νεαρός στιλίστας μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ζήσει με τον τραγουδιστή, αλλά η σχέση τους παρέμεινε κρυφή.

Πλέον, οι ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητα του Τζορτζ τέθηκαν ανοιχτά από τον Τύπο, αλλά εκείνος συνέχισε να αρνείται ότι είναι ομοφυλόφιλος -μια άρνηση που θα προκαλούσε ένταση μεταξύ του ιδίου και των ανοιχτά ομοφυλόφιλων καλλιτεχνών, όπως ο Elton John και ο Boy George.

Ο Τζορτζ λέγεται ότι ήταν συντετριμμένος όταν, το 1993, δύο χρόνια μετά την πρώτη του ερωτική σχέση, ο Ανσέλμο διαγνώστηκε με AIDS και επέστρεψε στο Ρίο. Ωστόσο, φοβούμενος προφανώς τη δημοσιότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει, ο Τζορτζ Μάικλ δεν ταξίδεψε για να βρεθεί με τον ετοιμοθάνατο εραστή του, κάτι που τον στοίχειωνε «μέχρι την τελευταία του μέρα».


Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του στους γονείς -Πώς το πήραν

Ήταν ο θάνατος του Ανσέλμο, λέει το βιβλίο, που έπεισε τον Τζορτζ Μάικλ να αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα στους γονείς του, γράφοντας ένα συναισθηματικό, τετρασέλιδο γράμμα στη μητέρα του, Λέσλι. Εκείνη του τηλεφώνησε αμέσως. «Του είπε ότι ήταν το πιο όμορφο γράμμα που είχε διαβάσει ποτέ. Αλλά φοβόταν: Κι αν είχε κι αυτός AIDS; Ο Μάικλ τη διαβεβαίωσε πως δεν είχε». Αλλά για τον πατέρα του ήταν ένα βαρύτατο πλήγμα.

Μετά τον θάνατο του Ανσέλμο, η χρήση ναρκωτικών του Τζορτζ ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Το 1996 γνώρισε τον Τεξανό σχεδιαστή Κένι Γκος σε ένα σπα. Το ζευγάρι θα παρέμενε μαζί για 13 χρόνια, αλλά είχε μια ανοιχτή σχέση. Στη συνέχεια, το 1997, η αγαπημένη του μητέρα πέθανε, σε ηλικία 59 ετών, λίγο μετά τη διάγνωση καρκίνου του δέρματος. Οι φίλοι υποστηρίζουν ότι δεν συνήλθε ποτέ.
Η δημοσιοποίηση της σεξουαλικότητάς του

Το 1998, η σεξουαλικότητα του Τζορτζ έγινε τελικά γνωστή όταν συνελήφθη αφότου προσπάθησε να κάνει σεξ σε μια δημόσια τουαλέτα στο Μπέβερλι Χιλς, λιγότερο από τρία χιλιόμετρα από το σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ασέλγεια και διατάχθηκε να εκτελέσει κοινωφελή εργασία σε αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «μια από τις πιο ταπεινωτικές στιγμές της ζωής μου».

Τζορτζ Μάικλ και Κέιτ Μος

Από τότε, αναφέρει το βιβλίο, ήταν μια αργή, αλλά σταθερή κούρσα προς τον πάτο για τον διάσημο τραγουδιστή. Ο Τζορτζ Μάικλ άρχισε να βασίζεται σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών για να κρύψει τα συναισθήματά του, καταναλώνοντάς τα από τη στιγμή που ξυπνούσε μέχρι τη στιγμή που λιποθυμούσε. Τα σπίτια του σε Λονδίνο και Λος Άντζελες μετατράπηκαν σε σκηνικά ακολασίας. «Τα πάρτι του ήταν ελεύθερο σεξ και ναρκωτικά, πολλά και από τα δύο», θυμάται ένας φίλος του.

Όταν έβγαινε από το σπίτι του, αναζητούσε σεξ στο Hampstead Heath, λέγοντας σε έναν φίλο του: «Οι περισσότεροι άνδρες δεν πρόκειται να πουν το μυστικό σου, γιατί έχουν κι αυτοί ένα». Ακόμα και στενοί του φίλοι όπως το πρώην Spice Girl, Τζέρι Χάλιγουελ, δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Το βιβλίο ισχυρίζεται ότι η Χάλιγουελ εμφανίστηκε μια φορά στο κατώφλι του σπιτιού του, μόνο και μόνο για να ακούσει τον Τζορτζ να φωνάζει: «Γαμ@@@. Η Τζέρι είναι πάλι στην πόρτα. Πες της ότι δεν είμαι εδώ».

Αλλά και οι προσπάθειες του Έλτον Τζον -πρώην τοξικομανής και αλκοολικός και ο ίδιος- να βάλει τον Τζορτζ Μάικλ σε κέντρο αποτοξίνωσης έπεσαν στο κενό.

Προς το τέλος της ζωής του, ο άνθρωπος που κάποτε γοήτευε δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές σε sold out συναυλίες, «ζούσε σε μια ομίχλη».

Τον Μάιο του 2013 βγήκε από ένα κινούμενο Range Rover. Ο τότε σύντροφός του, Φαντί Φαγιάζ, δήλωσε: «Ήθελε τόσο πολύ να πεθάνει. Νομίζω ότι η ζωή του σταμάτησε γι’ αυτόν εδώ και πολύ καιρό. Όλοι τον ήθελαν εξαιτίας αυτού που ήταν. Όλοι με θέλουν ζωντανό, έλεγε».
Το τέλος του Τζορτζ Μάικλ

Μια μέρα τον βρήκε να υποφέρει από υποθερμία, αφού είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στην πισίνα του. Μια άλλη φορά είχε πάρει υπερβολική δόση GHB και βρέθηκε αναίσθητος στην μπανιέρα του. Ένα ταξίδι σε κλινική αποτοξίνωσης στην Ελβετία απέτυχε. Ο Φαντί είπε αργότερα ότι ο Τζορτζ είχε προσπαθήσει να μαχαιρωθεί 25 φορές στην κλινική.

Το τέλος ήρθε τα Χριστούγεννα του 2016. Ο Φαντί είπε ότι είχαν μαλώσει το περασμένο βράδυ και εκείνος κατέληξε να κοιμάται στο αυτοκίνητο. Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Φαντί επέστρεψε στο σπίτι και πήγε στο μπάνιο του Τζορτζ. «Τον άγγιξα, αλλά ήταν παγωμένος», είπε αργότερα.

Ο Τζορτζ Μάικλ είχε πεθάνει σε ηλικία μόλις 53 ετών.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist