5 Seconds of Summer: Ενώνονται εικονικά στο ψυχεδελικό video του «Wildflower»

Written by on April 17, 2020

Οι 5 Seconds of Summer «σπάνε» την καραντίνα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ενώνονται εικονικά για το video του «Wildflower».

Οι 5 Seconds of Summer κυκλοφορούν ένα καλειδοσκοπικό και πολύχρωμο music video για το «Wildflower», το νέο single από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους «C A L M».

Η ακύρωση των προγραμματισμένων γυρισμάτων για τη δημιουργία του βίντεο, εξαιτίας του περιορισμού κυκλοφορίας που έχει κηρυχθεί στην Καλιφόρνια, έδωσε την ευκαιρία στην μπάντα να εξερευνήσει τη φαντασία της.

Το music video για το «Wildflower» σκηνοθέτησε από απόσταση μέσω διαδικτύου ο Andy DeLuca με βοηθό τη Sarah Eiseman. Τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου σε green screen μέσω μιας λεπτομερώς σχεδιασμένης διαδικασίας που περιελάμβανε τη μεταφορά του green screen και της κάμερας στην οικία κάθε μέλους των 5SOS προκειμένου να βιντεοσκοπήσει ο καθένας το μέρος του.

Παρότι τα μέλη των 5 Seconds of Summer βρίσκονται σε απομόνωση χωριστά, το αποτέλεσμα τους μηδενίζει τις αποστάσεις, ενώ οι εικόνες από χαριτωμένα κουτάβια, ουράνια τόξα και πολύχρωμες μαργαρίτες δίνουν το δικό τους τόνο στο βίντεο.

Το «Wildflower» περιέχει επίσης lo-fi ψυχεδελικά εφέ και παιχνιδιάρικα animations τα οποία δημιουργήθηκαν από τους DeLuca και Eiseman ειδικά για το βίντεο.

«Το “Wildflower” ήταν o μπαλαντέρ του άλμπουμ. Ένα τραγούδι που άνοιξε νέους δρόμους για να εξερευνήσουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ωραίο να το ακούς και να αποσυνδέεσαι από τον κόσμο για ένα λεπτό. Νιώθουμε ότι το βίντεο αντικατοπτρίζει αυτό και ελπίζουμε να το απολαύσετε όλοι», λέει ο Calum Hood των 5SOS.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο αρχικός σχεδιασμός για το music video του τραγουδιού προέβλεπε μεγάλο προϋπολογισμό, ολοκληρωμένο επιτελείο και ένα τεράστιο στούντιο.

Όμως τα γυρίσματα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν λόγω του κορονοϊού και οι 5 Seconds of Summer αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν ένα βίντεο υπό τις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας.

«Ο Michael (Clifford, κιθαρίστας των 5SOS) είχε ένα green screen στην ντουλάπα του, έτσι σκέφτηκα ότι ίσως είναι αρκετό για να φτιάξουμε κάτι. Δεδομένου ότι το τραγούδι έχει έναν πολύ ξεχωριστό τόνο από τις δεκαετίες του ’80 / ’90, μου ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα μουσικό βίντεο στο στιλ του MTV τις δεκαετίες του ’80 / ’90», εξηγεί ο Andy DeLuca.

«Ένα music video με θέμα τα music video. Τα πράγματα με τα οποία μεγάλωσα και μου άρεσαν. Έτσι μεταφέραμε συνεχώς το green screen που απολυμαινόταν (με τη βοήθεια της συνεργάτιδάς μας Kat Gallagher) και όλοι βιντεοσκόπησαν τα μέρη τους στο σπίτι με ένα iPhone και στη συνέχεια μου έστειλαν το υλικό», περιγράφει για τη διαδικασία», συνεχίζει.

Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει ότι το πολύχρωμο φόντο δημιουργήθηκε με τη χρήση γάλακτος και χρωστικής ουσίας τροφίμων.

«Στη συνέχεια πέρασα τις επόμενες μέρες / νύχτες κάνοντας ασταμάτητα μοντάζ έως ότου τα μάτια μου να κοκκινίσουν και το βίντεο ολοκληρώθηκε. Σίγουρα μας ώθησε να δημιουργήσουμε κάτι που συνήθως δεν θα κάναμε, χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό και τα χέρια μας», ολοκληρώνει.

Το νέο άλμπουμ των 5 Seconds of Summer με τίτλο «C A L M» κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου από την Interscope Records / Universal Music και έκανε ντεμπούτο στο Νο. 1 Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ανέβηκε στο Νο. 2 των ΗΠΑ.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CFM 99.9

Ο σταθμος σε ενταση!

Current track
TITLE
ARTIST