Το “Flowers” της Miley Cyrus ρίχνει «καρφιά» στον Liam Hemsworth

Written by on January 27, 2023

Λίγες μέρες πριν, η Miley Cyrus τραγουδούσε ανέμελη στο μπάνιο της: «Μπορώ να πάρω λουλούδια για τον εαυτό μου, να γράψω το όνομά μου στην άμμο, να μιλάω για ώρες με μένα, να λέω πράγματα που δεν καταλαβαίνεις. Μπορώ να με πάω για χορό και να κρατήσω η ίδια το χέρι μου. Ναι, μπορώ να με αγαπήσω καλύτερα απ’ ό,τι μπορείς εσύ».

Σε αυτό το promo video, η Miley Cyrus πέρα από το γεγονός ότι έκανε μια πολύ καλή προώθηση του τραγουδιού που έμελλε να κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου 2023, επιβεβαίωνε ταυτόχρονα και τη θεματική του: τη σχέση της με τον Liam Hemsworth.

H τραγουδίστρια δεν έχει επιβεβαιώσει όλες αυτές τις θεωρίες για το ότι έγραψε το τραγούδι Flowers, με τον Liam Hemsworth στο μυαλό, αλλά είναι αρκετά τα κουτάκια που τσεκάρει, ώστε να μην μας επιτρέψει να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 και χώρισαν τον Αύγουστο του 2019. Το τραγούδι κυκλοφόρησε την ημέρα των 33ων γενεθλίων του ηθοποιού, ενώ υπάρχει και μια ξεκάθαρη αναφορά σε ένα πραγματικό γεγονός που έζησαν όσο ήταν μαζί. Το σπίτι τους πήρε φωτιά το 2018 εξαιτίας της πυρκαγιάς Woolsey που ξέσπασε τότε στην Καλιφόρνια. Η Miley Cyrus ανακαλεί αυτή την τραυματική εμπειρία, θέλοντας να μιλήσει για το πώς τελικά αγάπησε (καλύτερα) τον εαυτό της: «We were good, we were gold / Kind of dream that can’t be sold / We were right ’til we weren’t / Built a home and watched it burn» («Ήμασταν καλοί, ήμασταν από χρυσάφι, σαν όνειρο που δεν πωλείται. Ήταν όλα σωστά μέχρι που σταμάτησαν να είναι. Χτίσαμε ένα σπίτι και το είδαμε να καίγεται»).

Το τραγούδι ουσιαστικά αφορά στο πώς η Miley Cyrus βρήκε τη δύναμη και πώς έμαθε τελικά να αγαπά τον εαυτό της. Σε ένα αρκετά κοινό αφήγημα, η ίδια όπως και όλες μας είχε προτιμήσει στο παρελθόν να μείνει σε μια σχέση παρόλο που δεν την ικανοποιούσε («I didn’t wanna leave you / I didn’t wanna lie»), μέχρι που αγάπησε το ποια είναι και προτίμησε την ανεξαρτησία της, αφού μπορεί πράγματι να παρέχει στον εαυτό της όλα όσα έκανε και ο σύντροφός της για εκείνη. Η ουσία δεν είναι να βρεις κάποιον που θα κάνει μόνο ρομαντικές χειρονομίες, αλλά εκείνον που θα νιώθεις ότι σε αγαπά πραγματικά. Αν δεν μπορεί, τότε αγάπα εσύ τον εαυτό σου. Μπορείς καλύτερα #διπλής. To λέει και η Miley.

To album της Miley Cyrus, Endless Summer Vacation, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου. 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist