Τα πρώτα τραγούδια του Justin Timberlake είχαν γραφτεί για τον Michael Jackson

Written by on December 24, 2020

Η αποκάλυψη που δεν περιμέναμε.

 

Το δισκογραφικό ντεμπούτο του Justin Timberlake ως σόλο καλλιτέχνης το 2002 θα ήταν πολύ διαφορετικό αν είχε θετική έκβαση η προσέγγιση του Pharrell Williams στον Michael Jackson.

Ο Pharrell Williams, ένας από τους καλύτερους παραγωγούς στη μουσική βιομηχανία, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο podcast «Drink Champs» ότι τα τραγούδια του τα έχουν απορρίψει τόσο ο Prince όσο και ο Michael Jackson.

«Ο Michael μας απέρριψε επίσης», είπε αφού μίλησε για την αρνητική απάντηση που είχε λάβει προηγουμένως από τον Prince.

Ο συμπαρουσιαστής N.O.R.E. θυμήθηκε ότι ο Pharrell του μιλήσει για το περιστατικό εκείνη την εποχή. «Με πήρες και μου είπες “μόλις έστειλα στον Michael Jackson μερικά beats”».

Εκείνα τα τραγούδια κατέληξαν τελικά στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Justin Timberlake, το τριπλά πλατινένιο «Justified» που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2002.

Ο Pharrell Williams πρόσθεσε: «Ο John McClain ήταν τότε ο μάνατζέρ του (του Timberlake). Τους στείλαμε σχεδόν όλα όσα ακούτε στο άλμπουμ “Justified”. Αυτά είναι όλο το υλικό του Michael (Jackson). Όλα εκτός από ένα τραγούδι, όλα γράφτηκαν για τον Michael».

Ο δίσκος «Justified» περιείχε τραγούδια όπως το «Cry Me A River», το «Rock Your Body», το «Like I Love You» και το «Señorita», τα οποία γνώρισαν διεθνή επιτυχία και ανέδειξαν τον Justin Timberlake σε pop star μετά τη διάλυση των *NSYNC.

Το «Justified» κέρδισε μάλιστα το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Pop Άλμπουμ και το «Cry Me A River» το Grammy της Καλύτερης Pop Ερμηνείας από Άντρα Καλλιτέχνη.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist