Στη Lady Gaga και το «Shallow» η Χρυσή Σφαίρα για το «Καλύτερο Τραγούδι»

Written by on January 8, 2019

Η Lady Gaga πρόσθεσε δεύτερη Χρυσή Σφαίρα στη συλλογή της.

Το «Shallow» από το soundtrack του «A Star Is Born» κέρδισε το βραβείο για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι» στις 76ες Χρυσές Σφαίρες.

Η τελετή απονομής της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στο «The Beverly Hilton» του Beverly Hills στο Λος Άντζελες.

Το επιτυχημένο remake του κινηματογραφικό μιούζικαλ «A Star Is Born» (Ένα Αστέρι Γεννιέται) ήταν υποψήφιο για πέντε Χρυσές Σφαίρες:

Για την «Καλύτερη Ταινία», την «Καλύτερη Σκηνοθεσία», τον «Α’ Γυναικείο Ρόλο» η Lady Gaga, τον «Α’ Ανδρικό Ρόλο» ο Bradley Cooper και για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι» το «Shallow».

Τελικά, το «Shallow» ήταν εκείνο που έσωσε την παρτίδα για το «A Star Is Born» και χάρισε στην ταινία το μοναδικό βραβείο της στις Χρυσές Σφαίρες 2019.

Golden Globes 2019 - Lady Gaga - Mark Ronson - Taylor Swift - Χρυσές Σφαίρες
Η Lady Gaga, ο Mark Ronson (στο κέντρο) και η Taylor Swift (στο βάθος δεξιά).

Την απονομή για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι» έκανε η Taylor Swift μαζί με τον ηθοποιό Idris Elba («Avengers», «Thor»).

Η Taylor Swift πραγματοποίησε μία εμφάνιση – έκπληξη στις Χρυσές Σφαίρες 2019 και κέντρισε τα βλέμματα με τo εντυπωσιακό φόρεμά της.

Η 76η τελετή απονομής στην ιστορία της διοργάνωσης διεξήχθη την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «The Beverly Hilton» του Beverly Hills και ήταν γεμάτη λάμψη και συγκίνηση.

Η αστέρας της pop ήταν ανάμεσα στα λαμπερά ονόματα που ανέβηκαν στη σκηνή για να παραδώσουν τις Χρυσές Σφαίρες τους μεγάλους νικητές της βραδιάς.

Η Taylor Swift συνόδευσε τον Βρετανό ηθοποιό, μουσικό και DJ Idris Elba, με τον οποίο θα πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του επιτυχημένου μιούζικαλ «Cats», σε σκηνοθεσία του Tom Hooper.

Η παραγωγή της ταινίας έχει ξεκινήσει και στο καστ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Ian McKellen, ο James Corden, η Jennifer Hudson και ο Jason Derulo.

Η Taylor Swift και ο Idris Elba απένειμαν τη Χρυσή Σφαίρα για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι» και για το «Καλύτερο Μουσικό Θέμα».

Ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία του «Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού» ήταν το «Shallow» της Lady Gaga και του Bradley Cooper από την ταινία «A Star Is Born».

Η Lady Gaga ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή μαζί με τον Mark Ronson και την υπόλοιπη ομάδα παραγωγής του τραγουδιού και παρέλαβε από την Taylor Swift τη Χρυσή Σφαίρα, τη δεύτερη στην καριέρα της.

«Είμαι παραπάνω από ευγνώμων για αυτή τη Χρυσή Σφαίρα και είναι τιμή μου που την κέρδισα μαζί με τους Mark Ronson, Andrew Wyatt, Anthony Rossomando και που έχω τραγουδήσει μαζί με τον Bradley Cooper», έγραψε η Lady Gaga στα κοινωνικά δίκτυα μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς.

Η 32χρονη καλλιτέχνιδα συνεχάρη επίσης την 71χρονη Glenn Close για την κατάκτηση του βραβείου για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Δραματική Ταινία, για το οποίο ήταν αμφότερες υποψήφιες.

«Δε θα μπορούσα επίσης να είμαι πιο ευτυχισμένη για την Glenn Close που κέρδισε απόψε. Είναι ένας αληθινός θρύλος και αξίζει κάθε βραβείο», σημείωσε η Lady Gaga, επιδεικνύοντας πνεύμα ευγενούς άμιλλας.

Το «Shallow» μόλις συμπλήρωσε 76 ημέρες στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο iTunes, ενώ το soundtrack του «A Stars Is Born» επέστρεψε για 32η ημέρα στην κορυφή.

Το τραγούδι είναι επιπλέον υποψήφιο για τέσσερα βραβεία Grammy: Για την «Ηχογράφηση της Χρονιάς», το «Τραγούδι της Χρονιάς», την «Καλύτερη Ερμηνεία από το Ντουέτο» και το «Καλύτερο Τραγούδι Γραμμένο για Οπτικά Μέσα».

Βάσει των ανωτέρω, το «Shallow» είναι πιθανό να διεκδικήσει και το Βραβείο Όσκαρ για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι». Οι υποψηφιότητες της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα ανακοινωθούν στις 22 Ιανουαρίου.

Αυτή τη στιγμή το «Shallow» βρίσκεται στο Νο. 2 του διεθνούς Airplay Chart στην Ελλάδα και στην πρώτη θέση του ελληνικού iTunes, την οποία έχει καταλάβει επί σειρά ημερών.

Το «Shallow» και το soundtrack του «A Stars Is Born» κυκλοφορούν από την Interscope Records / Universal Music.

Αυτή είναι η δεύτερη Χρυσή Σφαίρα που κερδίζει η Lady Gaga.

Η pop star έχει βραβευθεί για τον «Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία» το 2016, χάρη στη συμμετοχή της στο «American Horror Story: Hotel».

Το 2012, ήταν υποψήφια για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι» με το ντουέτο με τον Elton John στο «Hello Hello» από το soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Gnomeo & Juliet» (Ζουμπαίος και Ιουλιέτα).


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist