Σάρωσαν οι συναυλίες του Ed Sheeran το 2022

Written by on December 28, 2022

Ο Ed Sheeran πραγματοποίησε φέτος 60 συναυλίες που πούλησαν πάνω από 3 εκατομμύρια εισιτήρια.

Ο Ed Sheeran επέστρεψε στις περιοδείες μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών έπειτα από το ιστορικό «The Divide Tour» και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων για το 2022, αφού τραγούδησε για περισσότερους από 3 εκατομμύρια θαυμαστές στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ed Sheeran κατακτά την πρώτη θέση των πωλήσεων εισιτηρίων. Με το «The Divide Tour» έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που βρέθηκε στην κορυφή για δύο συνεχόμενες χρονιές – το 2018 και το 2019.

Το 2018, μάλιστα, κατέγραψε τα υψηλότερα ετήσια έσοδα, συγκεντρώνοντας 429,5 εκατομμύρια δολάρια και το «The Divide Tour» ολοκλήρωσε το 2019 με τα υψηλότερα ακαθάριστα έσοδα και τη μεγαλύτερη προσέλευση από οποιαδήποτε περιοδεία όλων των εποχών, με 776,4 εκατομμύρια δολάρια και 8,88 εκατομμύρια εισιτήρια αντίστοιχα.

Τώρα, με την επιστροφή του με το «The Mathematics Tour», ο Ed Sheeran τερματίζει στο Νο. 3 των κορυφαίων περιοδειών για το 2022 με έσοδα 246,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά εκτός από τα ακαθάριστα έσοδα, η περιοδεία που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή είναι Νο. 1 στο chart των κορυφαίων περιοδειών με βάση τη συνολική πώληση εισιτηρίων παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard Boxscore, ο Ed Sheeran πούλησε 3.047.696 εισιτήρια κατά τη διάρκεια του 2022.

Ο Ed Sheeran έδωσε 63 συναυλίες από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022, καταγράφοντας κατά μέσο όρο πωλήσεις 48.376 εισιτηρίων ανά βραδιά.

Αλλά αυτός ο αριθμός είναι παραπλανητικός, καθώς οι πρώτες 11 από αυτές τις συναυλίες ήταν «πρόβες», όπου ο Βρετανός τραγουδίστρια εμφανίστηκε σε μικρά κλαμπ και θέατρα στο Λονδίνο και το Δουβλίνο. Τις συναυλίες αυτές παρακολούθησαν 357 άτομα στο Whelans του Δουβλίνου στις 19 Απριλίου και 5.230 άτομα στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 27 Μαρτίου. Και οι 11 συναυλίες μαζί έφτασαν τους 16.810 θεατές.

Αφαιρώντας αυτές τις συναυλίες από την εξίσωση, οι 52 «κανονικές» συναυλίες της περιοδείας «The Mathematics Tour» του Ed Sheeran το 2022 έκοψαν κατά μέσο όρο 58.287 εισιτήρια ανά βραδιά.

Σχεδόν κάθε πόλη – εκτός από το Ελσίνκι της Φινλανδίας – ο Ed Sheeran πραγματοποιούσε ως επί το πλείστον δύο συναυλίες κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Το αποκορύφωμά του ήταν μια σειρά πέντε συναυλιών στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου, που πούλησαν συνολικά 420.269 εισιτήρια.

Η σειρά συναυλιών του Ed Sheeran στο Wembley σημείωσε την υψηλότερη συνολική προσέλευση από κάθε άλλη σειρά συναυλιών φέτος, ξεπερνώντας τις τέσσερις συναυλίες των Coldplay στο Stade de France του Παρισιού για τις οποίες πουλήθηκαν περισσότερα από 100.000 εισιτήρια.

Ο Ed Sheeran έσπασε επίσης το όριο των 200.000 εισιτηρίων με τέσσερις συναυλίες στο Etihad Stadium του Μάντσεστερ και στο Olympiastadion του Μονάχου.

Οι αριθμοί αυτοί είναι τεράστιοι, αλλά ακόμη και σε σύγκριση με την προηγούμενη περιοδεία του, το «The Mathematics Tour» είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Το «The Divide Tour» περιελάμβανε τρία ευρωπαϊκά σκέλη που πραγματοποιήθηκαν το 2017, το 2018 και το 2019. Οι συναυλίες αυτές κατέγραψαν πωλήσεις κατά μέσο όρο 14.321 εισιτηρίων (το σκέλος του 2017 πραγματοποιήθηκαν σε κλειστά γήπεδα), 54.485 και 51.898 εισιτηρίων, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα του Ed Sheeran για το 2022 βρίσκεται κατά 7% μπροστά από την καλύτερη χρονιά του «The Divide Tour», δημιουργώντας του αρκετά καλές βάσεις καθώς ο τραγουδιστής ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του.

Το «The Mathematics Tour» θα συνεχιστεί με 12 συναυλίες στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ενώ θα ακολουθήσουν 24 συναυλίες στη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το κατά πόσο ο Sheeran μπορεί να φτάσει (ή ακόμα και να πλησιάσει) το σύνολο της τριετίας του «The Divide Tour» εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Οι ευρωπαϊκές συναυλίες του είχαν αθρόα προσέλευση θαυμαστών, αλλά η έκταση της περιοδείας του πριν από την πανδημία ήταν πραγματικά τεράστια, περιλαμβάνοντας συναυλίες στην Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Νότια Αφρική.

Αν το δρομολόγιο του «The Mathematics Tour» παραμείνει περιορισμένο, θα είναι δύσκολο να τριπλασιαστούν τα σημερινά συνολικά νούμερα της περιοδείας.

Με βάση τις 36 συναυλίες που έχει προγραμματισμένες ο Ed Sheeran για το 2023, το «The Mathematics Tour» αναμένεται να πουλήσει άλλα 1,5 έως 1,75 εκατομμύρια εισιτήρια, και να πλησιάσει τα 5 εκατομμύρια εισιτήρια.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist