Οι Måneskin διασκευάζουν το «If I Can Dream» του Elvis Presley

Written by on July 4, 2022

Οι Måneskin είχαν δώσει μία πρόγευση από τη διασκευή τους στην εμφάνισή τους στον τελικό της φετινής Eurovision.

Οι Måneskin ηχογράφησαν τη δική τους εκδοχή του κλασικού τραγουδιού «If I Can Dream» του Elvis Presley για το soundtrack της ταινίας «Elvis» του Baz Luhrmann.

Οι παγκόσμιοι αστέρες της ροκ παρουσίασαν για πρώτη φορά ένα σύντομο απόσπασμα από τη διασκευή τους κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στον τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο, τον προηγούμενο Μάιο.

 

Το «If I Can Dream» ακολουθεί την κυκλοφορία του τραγουδιού «The King & I» του Eminem και του CeeLo Green και μίας διασκευής του «Trouble» από τον Austin Butler, ο οποίος υποδύεται τον βασιλιά του rock ‘n’ roll στην ταινία «Elvis».

Προηγουμένως, ο Swae Lee και ο Diplo κυκλοφόρησαν το single «Tupelo Shuffle» με τη συμμετοχή του Gary Clark Jr. (o οποίος υποδύεται τον Arthur «Big Boy» Crudup στην ταινία) και του Austin Butler.

Το «Tupelo Shuffle», το οποίο πήρε τον τίτλο του από το Tupelo του Μισισιπή, έχει μεγάλη σημασία τόσο για τον Swae Lee όσο και για τον Diplo, καθώς δεν είναι μόνο η δική τους γενέτειρα, αλλά και η γενέτειρα του Elvis Presley. Με αυτή την ιδιαίτερη σύνδεση, αυτό το single έγινε μια αξιοσημείωτη συνεργασία που αποτίει φόρο τιμής σε ένα μέρος που οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται με τον Elvis.

Το πρώτο single από την ταινία «Elvis» ήταν το μελωδικό «Vegas» της Doja Cat, το οποίο χρησιμοποιεί samples από το «Hound Dog».

Η ταινία «Elvis» είναι ένα επικό θέαμα από τον οραματιστή σκηνοθέτη Baz Luhrmann που εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του Elvis Presley (Austin Butler) μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, τον «συνταγματάρχη» Tom Parker (Tom Hanks).

Το soundtrack περιλαμβάνει το εξαιρετικό έργο του Elvis Presley από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, ενώ παράλληλα εξυμνεί τις πολύπλευρες μουσικές επιρροές του και τον διαρκή αντίκτυπό του στους δημοφιλείς καλλιτέχνες σήμερα.

Το άλμπουμ με το soundtrack του «Elvis» στις 24 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την πρεμιέρα της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους, στις 23 Ιουνίου.


Πηγή:hitchannel

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist