Οι 5 Seconds Of Summer διασκευάζουν το «Killer Queen» των Queen

Written by on October 29, 2018

Οι 5 Seconds Of Summer προσεγγίζουν με το δικό τους τρόπο το «Killer Queen».

Προς τιμήν της ζωής και της κληρονομιάς του Freddie Mercury και των Queen, αλλά και με αφορμή την επερχόμενη βιογραφική ταινία «Bohemian Rhapsody», η μπάντα των 5 Seconds Of Summer κυκλοφορεί μία διασκευή του τραγουδιού «Killer Queen» (1974).

«Οι Queen είχαν τόσο μεγάλη επιρροή σε εμάς ως συγκρότημα», δηλώνουν οι 5SOS. «Οι μοναδικές αρμονίες τους, η ποικιλία στην τραγουδοποιία τους και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησαν τη δική τους μουσικότητα για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον, πάντα μας ενέπνεαν», συνεχίζουν.

«Επιλέξαμε να διασκευάσουμε τo “Killer Queen” επειδή το ακούγαμε ενώ γράφαμε το τρίτο άλμπουμ μας, “Youngblood” και είμαστε τόσο συναρπασμένοι από την παραγωγή και την έγκαιρη υλοποίηση της μινιμαλιστικής προσέγγισης στο τραγούδι», σχολιάζουν οι 5 Seconds Of Summer.

«Για εμάς, η εξερεύνηση των μεμονωμένων τραγουδιστών σε μία μπάντα είναι εξαιρετικά σημαντική και οι Queen μας βοήθησαν να δούμε το μέλλον του πώς θέλουμε να τραγουδήσουμε, εκτός από το πώς παίζουμε τα όργανα μας», υπογραμμίζει το αυστραλιανό συγκρότημα.

«Ως πρωτοπόρος της ατομικότητας, ο Freddie μας διδάσκει τι σημαίνει να υιοθετήσουμε την ιδέα να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου και αυτό είναι ένα μέρος των Queen που ζει στη μουσική τους πλέον, περισσότερο από ποτέ.»

Freddie Mercury - Queen - Hit Channel
Freddie Mercury

Η διασκευή, σε παραγωγή του, Linus, διαδέχεται την ακουστική ερμηνεία του Shawn Mendes στην εμβληματική Νο1 επιτυχία «Under Pressure» (1981) και αποτελεί τη δεύτερη κυκλοφορία σε μία σειρά τριών διασκευών που πραγματοποιούνται με σκοπό την υποστήριξη του «Mercury Phoenix Trust» (MPT).

Το MPT ιδρύθηκε το 1992 από τους Brian May, Roger Taylor και Jim Beach για να υποστηρίξουν την παγκόσμια μάχη κατά του HIV / AIDS. Οι 5 Seconds Of Summer μαζί με την Universal Music Group (UMG) και τους Queen, θα δωρίσουν στο MTP τα καθαρά έσοδα από το τραγούδι.

«Όλοι στο Mercury Phoenix Trust είναι ενθουσιασμένοι που οι 5 Seconds Of Summer έχουν ενταχθεί στην παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμηση του AIDS και τον εορτασμό της ταινίας “Bohemian Rhapsody”», δήλωσε ο μάνατζερ των Queen, Jim Beach.

«Σας ευχαριστώ 5SOS που δώσατε μια τέτοια άψογη έκδοση του κλασικού “Killer Queen” του Freddie.»

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist