Η Lana Del Rey ερμηνεύει το «Summertime» του George Gershwin

Written by on November 24, 2020

Η Lana Del Rey στο πλευρό δύο σημαντικών φιλαρμονικών ορχηστρών.

 

Η Lana Del Rey ηχογράφησε μια ξεχωριστή διασκευή της κλασικής άριας «Summertime» του George Gershwin (Τζορτζ Γκέρσουιν) για να υποστηρίξει δύο μεγάλες αμερικανικές ορχήστρες, τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και τη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες.

Η τραγουδίστρια προχώρησε επίσης σε μια γενναιόδωρη δωρεά προς τους δύο οργανισμούς, των οποίων οι συναυλίες έχουν ακυρωθεί έως τον Ιούνιο του 2021 λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19.

«Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για την υποστήριξη της Lana Del Rey και για την προσοχή που έφερε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Chad Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες.

«Οι παραστατικές τέχνες έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από την πανδημία, αλλά ανυπομονούμε για την ημέρα που η ορχήστρα και οι καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης της Lana, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σκηνές. Εν τω μεταξύ, είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την υποστήριξή της και για τους πολλούς, πολλούς άλλους δωρητές που βγήκαν μπροστά κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου», συνέχισε.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, Deborah Borda, είπε: «Τι υπέροχο δώρο από τη Lana Del Rey! Είναι ιδιαίτερα ποιητικό από τη στιγμή που το τραγούδι είναι του George Gershwin, του θρυλικού συνθέτη – πιανίστα του οποίου η μουσική έκανε πρεμιέρα με τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και με τον οποίο έχουμε εμφανιστεί μαζί».

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες στη Lana, όπως είμαστε σε όλους όσοι μας υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια μιας κρίσης που αντιμετωπίζουν όλοι οι οργανισμοί παραστατικών τεχνών», σημείωσε.

Ο George Gershwin σύνθεσε την άρια «Summertime» το 1934 για τις ανάγκες της όπερας «Porgy and Bess» του 1935. Τους στίχους έγραψαν ο συγγραφέας DuBose Heyward και ο στιχουργός Ira Gershwin, μεγαλύτερος αδερφός του George Gershwin

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποσπάσματα από το «Summertime» χρησιμοποιήθηκε από τους Sublime στο τραγούδι το «Doin’ Time», το οποίο διασκεύασε το 2019 η Lana Del Rey με αφορμή ένα νέο ντοκιμαντέρ για το το ska punk συγκρότημα που προβλήθηκε σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca.

Το «Doin’ Time» συμπεριλήφθηκε και στο άλμπουμ «Norman Fucking Rockwell!» της Lana Del Rey.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist