Η μουσική σήμερα: ποια είναι τα τωρινά trends

Written by on July 17, 2018

To 2017 ήταν σίγουρα μία ενδιαφέρουσα χρονιά για την μουσική σκηνή παγκοσμίως. Την τιμητική τους είχαν τόσο οι «σταθεροί» στα charts καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift και ο Εd Sheeran όσο και  μουσικοί όπως η Dua Lipa,ο Little Mix και ο Michael Kiwanuka, μπορούν δικαιολογημένα να πουν πως η περασμένη χρονιά, ήταν και η χρυσή τους.

Ας δούμε πιο λεπτομερώς τι συμβαίνει τώρα στη παγκόσμια μουσική σκηνή.

 

H χρονιά τoυ εναλλακτικού R&B

Στις αρχές του 2000 το R&B έκανε το μεγάλο «μπαμ» με καλλιτέχνες όπως οι Usher, R Kelly και Chris Brown να κάνουν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, κάνοντας επομένως το μουσικό είδος να αγαπηθεί σε όλο τον πλανήτη. Τα τελευταία 5 χρόνια όμως, μία άλλη πτυχή του R&B γεννιέται. Η SZA γνώρισε τρομερή επιτυχία αυτή τη χρονιά με το ντεμπούτο της να ξεχωρίζει λαμβάνοντας υποψηφιότητα για βραβείο Grammy. Από την άλλη η εξαιρετική Solange έκανε το «χρέος» της εκφράζοντας τους δικούς της προβληματισμούς για την κοινωνία. Ένα καινούριο κομμάτι αυτού του μουσικού είδους ξεπροβάλει αργά και σταθερά, αυτή τη φορά με μεγαλύτερη έμφαση στο στοιχείο του συναισθήματος και της άμεσης «παράδοσης» μηνυμάτων από τον καλλιτέχνη στον ακροατή.

Η επιστροφή του Latin

Όλα ξεκίνησαν με το Despacito που μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες κατάφερε να ακούγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αν και κάθε χρόνο υπάρχει ένα καλοκαιρινό hit με ήχους reggaeton και samba, αυτή τη φορά ακολούθησαν κι’ άλλα. Το “Havana” της Camila Cabello των Fifth Harmony , το “Mi Gente” του J Balvin καθώς και το αγαπημένο “Wild Thoughts” του Dj Khaled συμπληρώνουν το μοτίβο. Έχοντας στα υπ’ όψη μας την επιστροφή των Shakira, Jennifer Lopez και Maluma φαίνεται πως οι λατινογενείς ήχοι «χτύπησαν» πιο δυναμικά από ποτέ και αυτή τη φορά μάλλον θα μείνουν.

Τα Boy Bands πάλι στο προσκήνιο

Αγαπήσαμε τους N’ Sync, τραγουδήσαμε με τους Backstreet Boys, χορέψαμε με τους One Direction και τους 5 Seconds of Summer, αλλά καταλάβαμε ένα πράγμα στην πορεία. Τα “Boy Bands” έρχονται και φεύγουν πιο γρήγορα από τα μνημόνια. Και αυτή την περίοδο, είναι πολλά τα συγκροτήματα που προσπαθούν να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Οι CNCO, με τις πλάτες του Simon Cowell, και οι pop Κορεάτες BTS με ένα τεράστιο πλήθος fans να τους ακολουθεί παγκοσμίως είναι αυτοί που μπορούμε να πούμε πως τα κατάφεραν. Παράλληλα, την αγάπη των fans μέσω των social media κέρδισαν οι έφηβοι Why Don’t We που φαίνεται πως θα συνεχίσουν να «ανεβαίνουν» στην κορυφή.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να δούμε πως οι μουσικές επιλογές σήμερα είναι άπειρες. Νέοι καλλιτέχνες που πλέον μπορούν να ακουστούν με την χρήση των social media, δημιουργούν όλο και περισσότερη μουσική για να περάσουν τα δικά τους κοινωνικά μηνύματα και γιατί όχι, να αφήσουν και αυτοί το λιθαράκι τους στην ιστορία της μουσικής.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist