Η Ελένη Φουρέιρα υπογράφει διεθνές συμβόλαιο με τη Sony Music

Written by on May 21, 2018

Η Ελένη Φουρέιρα εξαργυρώνει την τεράστια επιτυχία στην Eurovision και να υπογράφει το πρώτο της διεθνές δισκογραφικό συμβόλαιο, για να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό.

Ως εκπρόσωπος της Κύπρου, η εκρηκτική τραγουδίστρια κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να θεωρηθεί το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από την πρώτη πρόβα κιόλας στη σκηνή του «Altice Arena», στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Με όπλο τη σαγηνευτική σκηνική παρουσία της και το ακαταμάχητο «Fuego», η Ελένη Φουρέιρα έβαλε «φωτιά» στη φετινή Eurovision και ανάγκασε τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη, όπως τα BBC, New York Times, The Washington Post, The Guardian, Metro News κ.ά., να ασχοληθούν μαζί της και να την αποθεώσουν με ιδιαίτερα εγκωμιαστικούς χαρακτηρισμούς, γράφοντας μέχρι και ότι «θα έκανε υπερήφανη ακόμα και την Beyoncé».

Η Ελένη Φουρέιρα έδωσε σκληρή μάχη στο Μεγάλο Τελικό της Eurovision.

Διεκδίκησε αξία την πρώτη θέση και τελικά τερμάτισε δεύτερη πίσω από το αρχικό φαβορί, την Ισραηλινή Netta. Παρ’ όλα αυτά, η επιτυχία για την Κύπρο ήταν ιστορική, καθότι δεν είχε πλασαριστεί ποτέ στην κορυφαία τετράδα της διοργάνωσης.

Το «Fuego» έχει αποκτήσει ήδη μεγάλο και φανατικό κοινό στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη, με τις επιδόσεις του να εντυπωσιάζουν.

Αθροιστικά, το τραγούδι πλησιάζει στις 25 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, με την εμφάνιση στο μεγάλο τελικό μόνο να έχει προβληθεί σχεδόν 12,5 εκατομμύρια φορές μέσα σε εφτά ημέρες.

Το «Fuego», που κυκλοφορεί από την A-P Records και την Panik Records, έχει ξεπεράσει τα 7,6 εκατομμύρια streams στο Spotify παγκοσμίως.

Αποκορύφωμα είναι η τέταρτη θέση στο παγκόσμιο Viral Chart του Spotify, ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις σε χώρες σε κάθε γωνία της οικουμένης, από την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Δανία, μέχρι τη Χιλή, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και το… Χονγκ Κονγκ.

Παρόμοια εικόνα έχει επικρατήσει και στο iTunes, όπου το «Fuego» έχει ανέβει από το Νο6 στην Ισπανία μέχρι το Νο1 στο Ελ Σαλβαδόρ της Κεντρικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό, η Ελένη Φουρέιρα πραγματοποιεί το μεγάλο όνειρο και υπογράφει διεθνές συμβόλαιο συνεργασίας με τον πολυεθνικό κολοσσό της Sony Music, έναν από τους μεγαλύτερους δισκογραφικούς ομίλους του πλανήτη.

Η επιτυχημένη συνεργασία της Ελένης Φουρέιρα με την Panik Records θα συνεχιστεί στην Ελλάδα, καθώς οι δύο πλευρές προχώρησαν σε ανανέωση της σύμβασης, λίγες ημέρες πριν τo Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η μοναδική από τους Έλληνες καλλιτέχνες που διαθέτει σήμερα διεθνές δισκογραφικό συμβόλαιο είναι η Έλενα Παπαρίζου, η οποία έχει υπογράψει στην Universal Music.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist