Συνέντευξη | Έλενα Παπαρίζου: «Δεν πρέπει να έχουμε δεδομένο ότι μία καριέρα μπορεί να διαρκέσει για πάντα»

Written by on July 3, 2018

Η Έλενα Παπαρίζου θεωρείται η πιο σημαντική καλλιτέχνιδα της ποπ μουσικής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με πάνω από 350.000 πωλήσεις σε δίσκους και πάνω από 150.000 σε digital singles.

Με άπειρες επιτυχίες, άπειρες εμφανίσεις, άπειρες συναυλίες, άπειρες διακρίσεις και βραβεία κι ένα τεράστιο fan club που την ακολουθεί εδώ και 19 ολόκληρα χρόνια. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την αρχή της με το συγκρότημα των Antique και την Πανευρωπαική επιτυχία που είχαν τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν, αλλά και την εμφάνιση στη Eurovision και την πρώτη θέση για τη χώρα μας, που στη σκηνή έδωσε την ίδια τη ψυχή της.

Η Έλενα Παπαρίζου έχει 24 MAD Video Music Awards – περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη.

Την πέτυχα backstage μόλις τελείωσε το προσωπικό της act πάνω στη σκηνή των VMA και τελικά καθίσαμε και μιλήσαμε όσο μας επέτρεπε ο χρόνος της δεδομένης στιγμής. Σε όλα αυτά τα χρόνια που διοργανώνεται αυτή η μεγάλη μουσική γιορτή, έχει λείψει μόνο σε πέντε διοργανώσεις από τη σκηνή:

  1. Το 2006, κερδίζοντας όμως διάφορα βραβεία κι ανάμεσα σε αυτά το βραβείο για το «καλύτερο pop video clip στο τραγούδι The light in our soul».
  2. Το 2009 κερδίζοντας το βραβείο «Γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς» και το «καλύτερο video clip της χρονιάς – Πυροτεχνήματα»
  3. Το 2011 καθώς βρισκόταν στη Σουηδία κερδίζοντας όμως το βραβείο «Fashion Icon της χρονιάς-Baby it’s over» και το βραβείο «Γυναίκα καλλιτέχνις»
  4. Το 2014
  5. Το 2015

Έλενα Παπαρίζου κυρίες και κύριοι! Έλενα, δεν έχουμε γνωριστεί ξανά, οπότε να ξέρεις είναι μεγάλη μου χαρά… 

Ηρώ και εγώ χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω κι ειδικά σε μία τέτοια στιγμή, σε μία τέτοια όμορφη βραδιά όπως είναι η αποψινή, στη βραδιά των MAD VMA 2018!

Πάνω σε αυτή τη σκηνή των βραβείων MAD έχεις κάποιες από τις εμφανίσεις που έχουν αφήσει ιστορία θα λέγαμε, αν ανατρέξουμε τη μουσική πορεία σου…

Να σου πω ότι εγώ δεν σκέφτομαι ακριβώς τη λέξη εμφάνιση, αλλά τη λέξη συνεργασία! Η φάση είναι ότι εδώ, είναι μία μουσική βραδιά, μία δική μας βραδιά. Ο κόσμος έρχεται να μας απολαύσει από κοντά όλους μαζί κι εμείς με τη σειρά μας να μπορέσουμε να κάνουμε τη διαφορά, για ακόμα μία φορά μέσα από αυτό που θα παρουσιάσουμε. Άλλες φορές το προτείνουμε κι οι ίδιοι, άλλες το προτείνει το ίδιο το MAD. Αλλά όπως σου είπα όλες είναι μία και μία και εννοείται ξεχωριστές.

Οπότε να φανταστώ θα σε έχουν ρωτήσει και πολλές φορές για το ποια ήταν η αγαπημένη σου εμφάνιση-συνεργασία… 

Ναι, είναι αλήθεια ότι με έχουν ρωτήσει πολλές φορές και πραγματικά δεν μπορώ να πω κάποια. Γιατί με όσους έχω συνεργαστεί επί σκηνής, ήταν όλοι φίλοι μου και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν! Γιατί είναι συνάδελφοι και ο καθένας τους στις «ανταμώσεις» μας ήταν ξεχωριστός κι ιδιαίτερος. Παράδειγμα με τις Μέλισσες, έχουμε κάνει άπειρα πράγματα μαζί. Συναυλίες, μεγάλες περιοδείες… Φέτος όμως προέκυψε να βγούμε από κοινού στη σκηνή για πρώτη φορά. Με ένα δικό τους τραγούδι το «Ολα μοιάζουν καλοκαίρι» σε μία διασκευή από τους Arcade!

Αν ανατρέξουμε όμως λίγο πιο παλιά, ποια εμφάνιση θα μπορούσες να μου πεις που σου είχε προκαλέσει το περισσότερο άγχος;

Είναι πολύ δύσκολο, αλλά αν κάτσω και το σκεφτώ, θα σου πω σίγουρα τη χρονιά του 2005 και μετά από τη Eurovision! Είχα τεράστιο άγχος τότε στο Θέατρο Βράχων. Είχε και «τρελή» ζέστη από όσο θυμάμαι! Η πρώτη μου χρονιά όμως στα βραβεία, ήταν ένα χρόνο πριν το 2004 μαζί με το Χρήστο Δάντη και τις «Αναπάντητες κλήσεις».

Έχεις μία τεράστια πορεία, που αν αρχίσουμε να σκαλίζουμε το παρελθόν, δεν θα τελειώνουμε. Και φυσικά αυτή η καριέρα όλο κι ανεβαίνει. Θεωρείς τίποτα δεδομένο; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε δεδομένο ότι μία καριέρα μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Θέλει πολύ σκληρό αγώνα για να διατηρήσεις αυτή τη σχέση που υπάρχει με τον ακροατή. Γιατί αρχικά ακούει ο κόσμος. Πρώτα ακούει και στην πορεία βλέπει ώστε να δημιουργήσει μία εικόνα. Αν έχω μάθει κάτι τόσα χρόνια είναι αυτό και το να αγωνίζεσαι. Πώς λέμε ότι ο γάμος θέλει δουλειά; Κι η δουλειά, θέλει δουλειά. Δεν είναι σαν ένα εργοστάσιο που παράγει το ίδιο πράγμα με ένα συγκεκριμένο τρόπο και βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Θέλει φαντασία και να επηρεαζόμαστε από παντού!

Χρειάζονται και οι καλοί συνεργάτες να πούμε…

Φυσικά! Γιατί κανένας καλλιτέχνης δεν είναι μόνος του. Υπάρχει από πίσω η δισκογραφική μου, ο παραγωγός μου, οι στιχουργοί, νέοι και παλιοί. Δεν «γεννιέται» κανείς σε αυτό τον κόσμο που να ξέρει τα πάντα για αυτή τη δουλειά! Και βέβαια στην πορεία μαθαίνεις και πώς να το διαχειρίζεσαι όλο αυτό το «πράγμα», όλη αυτή την κατάσταση, γιατί είναι πολύ σημαντικό να μην μας ανεβεί ο «αέρας» και όπως το λέμε να μην «καβαλήσουμε το καλάμι», γιατί αύριο μπορεί και να μην «υπάρχεις». Ξέρεις πόσους φίλους έχω στη Σουηδία που είχαν τεράστια επιτυχία στην καριέρα τους κι είχαν γυρίσει όλο τον κόσμο, από Αμερική μέχρι Ιαπωνία και τώρα κάνουν άλλες δουλειές ή δουλεύουν σε μπαρ; Το έχω βιώσει πολύ μέσω άλλων φίλων μου.

Θυμάσαι κάποιο ευτράπελο; 

Θα σου πω χαρακτηριστικά το 2010 τότε που τραγούδησα το «Dancing Without Music» και το ντουέτο με τους Onirama «Φυσικά Μαζί» και ήταν κι οι Playmen στη σκηνή, γιατί εκείνη τη χρονιά, είχα σπάσει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μου! (γέλια) Δεν νομίζω ότι το έχω πει αυτό ξανά κι αν το έχω πει είναι μία ή δύο φορές! Σκέψου να σπάσεις το δάχτυλό σου τρεις μέρες πριν τη συναυλία! (γέλια)

Μου μιλάς όμως με μεγάλη χαρά για όλα αυτά που έχεις ζήσεις και με αγάπη για τους συναδέλφους σου… 

Μα πώς γίνεται να μη σου μιλάω; Εξάλλου όπως σου είπα και πριν, είμαστε όλοι φίλοι. Μπορεί να μη βρισκόμαστε κάθε μέρα, αλλά το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι θα πάρουμε ο ένας τον άλλον τηλέφωνο και θα λέμε με ένα μεγάλο χαμόγελο «Τι κάνεις;» «Πώς περνάς;». Θα νοιαστούμε πραγματικά.

Από το «Αν με δεις να κλαίω» μέχρι και το τελευταίο single που είναι σε συνεργασία με τον Serhat τι άλλο έχεις να μου πεις; Τι άλλο περιμένουμε από την Έλενα Παπαρίζου; 

Μετά το «Αν με δεις να κλαίω» κυκλοφόρησε ακόμη ένα single το «Έτσι κι έτσι» στο οποίο γίνανε τέσσερα remix και στην ελληνική αλλά και στην αγγλική version του. Και τώρα βγήκε το «Total Disguise» σε συνεργασία με τον Serhat! Ο Serhat είναι φίλος μου πολλά χρόνια κι αγαπάει και πολύ την Ελλάδα. Ήταν μεγάλη μου χαρά κι όλα ξεκίνησαν από ένα απλό τηλεφώνημα! Αναμένουμε βεβαίως και για το video clip κάποια στιγμή. Επίσης για το καλοκαίρι έχουμε ξεκινήσει ήδη την περιοδεία μας με τον Αναστάσιο Ράμμο που λέγεται «Ουράνιο Τόξο», αλλά θα κάνουμε και κάποιες συναυλίες με τον Αντώνη Ρέμο, 6 συνολικά και σε δύο από αυτές θα είναι στην παρέα μας κι η Νατάσα Θεοδωρίδου, στη Λάρισα και στη Λάρνακα! Το καλοκαίρι του 2018 θα έχει πολλές εκπλήξεις και πραγματικά μπορώ να σου πω ότι ζω γι’αυτό! Νιώθω ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί κάνω αυτό που αγαπώ τόσο πολύ. Ήταν μία χρονιά που δούλεψα πολύ σκληρά κι έκανα μία μεγάλη ανανέωση σε όλα! Εύχομαι αυτή την προσπάθεια να την αγαπήσει ο κόσμος.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Έλενα για το χρόνο!

Ηρώ, εγώ σ’ ευχαριστώ για την κουβέντα!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist