Ο Dr. Dre ετοιμάζει βιογραφική ταινία για τον Marvin Gaye

Written by on June 25, 2018

Ο Dr. Dre θα κάνει την πρώτη επίσημη προσπάθεια να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του Marvin Gaye.

Πολλοί προσπάθησαν και απέτυχαν να αφηγηθούν την ιστορία του μύθου της Motown, του Marvin Gaye. Το επιχείρησαν οι Lenny Kravitz, Cameron Crowe, Scott Rudin και F. Gary Gray, όμως κανένας δεν είχε την ευχή της Marvin Gaye Estate.

Τι συμβαίνει τώρα με τον Αμερικανό ράπερ, ηθοποιό, και μουσικό παραγωγό Dr. Dre;

Ο μεγιστάνας της hip-hop ετοιμάζει ταινία για τον Marvin Gay, έναν από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της σόουλ όλων των εποχών.

Η βιογραφική ταινία είναι στα πρώτα στάδια παραγωγής και ο Dr. Dre έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των μουσικών αρχείων του θρύλου της σόουλ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον πατέρα του.

Ο Marvin Gaye πέθανε το 1984 σε ηλικία 44 ετών, όταν τον πυροβόλησε ο πατέρας του μετά από διαμάχη.

Το 2016, η εταιρεία Marvin Gaye Estate έδωσε την ευλογία της για μία τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του τραγουδιστή με πρωταγωνιστή τον Jamie Foxx, ωστόσο δεν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από το project.

Επιπλέον ένα ντοκιμαντέρ, που έχει για τίτλο την επιτυχία «What’s Going On» του Marvin Gaye αναμενόταν να κυκλοφορήσει πέρυσι – και ήταν η πρώτη ταινία που εγκρίθηκε από την οικογένεια του τραγουδιστή – αλλά επίσης καθυστέρησε.

Συνεπώς ο Dr. Dre είναι ο πρώτος που επιτυχώς έλαβε από την οικογένεια του Marvin Gaye την άδεια να αξιοποιήσει τη μουσική και την ομοιότητά του με τον τραγουδιστή για μία μεγάλου μήκους ταινία.

Ο Dr. Dre ήταν συμπαραγωγός του «Straight Outta Compton», βιογραφικής ταινίας του 2015 για τη γέννηση του είδους gangsta rap της Δυτικής Ακτής με τη δημιουργία των «Niggaz With Attitude». Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, θετικές κριτικές και οδήγησε σε υποψηφιότητα Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist