Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες για το 2018

Written by on November 22, 2018

Εργάζονται σκληρά και ανταμείβονται πλουσιοπάροχα για τους κόπους τους.

Το περιοδικό «Forbes» δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις υψηλότερα αμειβόμενες τραγουδίστριες.

Στην πρώτη θέση της δεκάδας βρίσκεται η Katy Perry με έσοδα 83 εκατομμυρίων προ φόρων, από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η 34χρονη τραγουδίστρια πραγματοποίησε 80 συναυλίες στο πλαίσιο της περιοδείας «Witness: The Tour», καταγράφοντας κέρδη άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ανά βραδιά.

Επιπλέον, η Katy Perry συμμετείχε ως κριτής στο talent show «American Idol» του ABC, από το οποίο αμείφθηκε με περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Taylor Swift - Hit Channel

Η Taylor Swift καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες, μετρώντας έσοδα 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η 28χρονη τραγουδίστρια – τραγουδοποιός είχε αποσυρθεί από τα κοινωνικά δίκτυα το τελευταίο έτος πριν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ «reputation», το οποίο πούλησε παγκοσμίως δύο εκατομμύρια αντίτυπα κατά την πρώτη εβδομάδα διάθεσης.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο η Taylor Swift δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα είναι το γεγονός ότι η χρονική περίοδος που έλαβε υπ’ όψιν το «Forbes» (Ιούνιος 2017 – Ιούνιος 2018), δε συμπεριέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της περιοδείας «Reputation Stadium Tour».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Reputation Stadium Tour» σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ για την Taylor Swift και αναδείχθηκε στη δεύτερη γυναικεία περιοδεία που καταγράφει τα υψηλότερα έσοδα στα χρονικά, πίσω από το «Sticky & Sweet Tour» της Madonna (2008 – 9).

Beyoncé - On The Run II Tour - Hit Channel

Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η Beyoncé, με έσοδα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Αφότου έφερε στον κόσμο τα δίδυμα Rumi και Sir, τον Ιούνιο του 2017, η «Queen Bey» έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η 37χρονη τραγουδίστρια επέστρεψε στη σκηνή τον Απρίλιο, με ένα φαντασμαγορικό show στο «Coachella» που συζητήθηκε και συνέχισε με την κοινή περιοδεία «On The Run II Tour» με το σύζυγό της, JAY-Z. Η περιοδεία επισφραγίζεται από την κυκλοφορία του συνεργατικού άλμπουμ «Everything Is Love».

Το «Forbes» επισημαίνει ότι τα κέρδη από το μεγαλύτερο μέρος της περιοδείας, η οποία κορυφώθηκε το καλοκαίρι, θα έχουν αποτύπωμα στη λίστα που θα καταρτίσει το επόμενος έτος.

Η λίστα με τις 10 πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες για το 2018

1. Katy Perry (83 εκατ. δολάρια)
2. Taylor Swift (80 εκατ. δολάρια)
3. Beyoncé (60 εκατ. δολάρια)
4. P!nk (52 εκατ. δολάρια)
5. Lady Gaga (50 εκατ. δολάρια)
6. Jennifer Lopez (47 εκατ. δολάρια)
7. Rihanna (37.5 εκατ. δολάρια)
8. Helene Fischer (32 εκατ. δολάρια)
9. Celine Dion (31 εκατ. δολάρια)
10. Britney Spears (30 εκατ. δολάρια)

Οι αριθμοί αφορούν τα κέρδη προ φόρων από την 1η Ιουνίου 2017 έως την 1η Ιουνίου 2018, πριν αφαιρεθούν τα τέλη για μάνατζερ, δικηγόρους και διαχειριστές.

Οι πηγές περιλαμβάνουν το Nielsen SoundScan, το NPD BookScan, συνεντεύξεις με άτομα του χώρου και τις εκτιμήσεις του «Forbes».


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist