Η Universal Music γράφει ιστορία για ακόμα μία φορά

Written by on July 11, 2018

Ιστορική άνοδο στα μεγέθη πωλήσεων άλμπουμ και ψηφιακών streams κατέγραψε η Universal Music.

Η Universal Music κατάφερε να σπάσει ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η συνολική κατανάλωση άλμπουμ, η οποία περιλαμβάνει φυσικό και ψηφιακό προϊόν σε πωλήσεις, πωλήσεις τραγουδιών και streams τραγουδιών και βίντεο αυξήθηκε κατά 18% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμα από τους Top 10 καλλιτέχνες του 2018, η Universal Music εκπροσωπείται από οχτώ, ενώ όλο το Top 5 αποτελείται από καλλιτέχνες της Universal. Επίσης είχε τους Top 8 καλλιτέχνες σε ό,τι αφορά τα on-demand audio streams, κάτι που καμία εταιρεία δεν έχει καταφέρει ποτέ μέχρι σήμερα.

Ο Drake και ο Post Malone είχαν το μεγαλύτερο όγκο streams στην Ηνωμένες Πολιτείες, με 3,3 δισεκατομμύρια και 3,1 δισεκατομμύρια αντίστοιχα.

Το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις ήταν το «beerbongs & bentleys» του Post Malone ενώ το «God’s Plan» του Drake είναι το τραγούδι με τα περισσότερα on-demand streams για το πρώτο μισό του 2018.

Lucian Grainge - Universal Music Group (UMG) Chairman - CEO - Hit Channel
Ο Lucian Grainge, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Group (UMG).

Η Universal Music Group (UMG) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ψυχαγωγία με βάση τη μουσική, με ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη μουσική, το publishing, το εμπόριο και το οπτικοακουστικό περιεχόμενο σε περισσότερες από 60 χώρες.

Διαθέτοντας τον πληρέστερο κατάλογο ηχογραφήσεων και τραγουδιών σε κάθε μουσικό είδος, η UMG εντοπίζει και αναπτύσσει καλλιτέχνες και παράγει και διανέμει την πιο επιτυχημένη μουσική στον κόσμο.

Αφοσιωμένη στην καλλιτεχνία, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα, η Universal Music Group προωθεί την ανάπτυξη υπηρεσιών, πλατφορμών και επιχειρηματικών μοντέλων, προκειμένου να διευρύνει τις καλλιτεχνικές και εμπορικές ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες της και να δημιουργήσει νέες εμπειρίες για το κοινό.

Η Universal Music Group είναι εταιρεία της Vivendi.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist