Η Selena Gomez μίλησε για την διπολική διαταραχή στο Rolling Stone

Written by on November 7, 2022

Σε συνέντευξη στο Rolling Stone για το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού, η 30χρονη τραγουδίστρια είπε ότι θα ήθελε να γίνει γονιός κάποια στιγμή στο μέλλον, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό θα ήταν ενδεχομένως ένα δύσκολο εγχείρημα.

Όπως είπε, κάποτε επισκέφθηκε μια φίλη της που προσπαθούσε να μείνει έγκυος. Μετά τον χρόνο που πέρασαν μαζί, θυμήθηκε πως έκλαιγε στο αυτοκίνητό της επειδή σκεφτόταν ότι τα δύο φάρμακα που παίρνει για τη διπολική διαταραχή πιθανότατα θα την κάνουν να μην μπορέσει ποτέ να κυοφορήσει δικά της παιδιά.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο και υπαρκτό θέμα στη ζωή μου», είπε αλλά σημείωσε ότι ελπίζει να γίνει μητέρα με άλλους τρόπους τα επόμενα χρόνια. «Όπως και να είναι γραφτό να τα αποκτήσω, θα τα αποκτήσω», πρόσθεσε σχετικά με την προοπτική να κάνει παιδιά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Selena Gomez περιέγραψε λεπτομερώς ένα ψυχωσικό επεισόδιο που υπέστη το 2018. Σημειώνοντας ότι δεν θυμάται πολλά από την περίοδο εκείνη, εξήγησε ότι πέρασε αρκετούς μήνες κάνοντας θεραπεία, ενώ βίωσε παράνοια και δυσκολία να εμπιστευτεί τους γύρω της.

Όπως είπε, οι φίλοι της δυσκολεύονταν να την αναγνωρίσουν εκείνη την περίοδο και η μητέρα της έμαθε για την όλη κατάσταση μέσω του TMZ, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Η ψύχωση μπορεί να διαρκέσει για απρόβλεπτο χρονικό διάστημα, δήλωσε η Selena Gomez, η οποία αργά αλλά σταθερά ένιωσε τον εαυτό της να «βγαίνει από την ψύχωση» πριν διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και πάρει διάφορα φάρμακα ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να βρουν το κατάλληλο κοκτέιλ. H κατάστασή της τελικά βελτιώθηκε, αν και τα φάρμακα την έκαναν να αισθάνεται «χαμένη», εξήγησε, μέχρι που ένας διαφορετικός ψυχίατρος τής έκοψε όλα τα φάρμακα εκτός από δύο.

«Πραγματικά με καθοδήγησε», δήλωσε στο περιοδικό. «Αλλά έπρεπε να αποτοξινωθώ, ουσιαστικά, από τα φάρμακα που έπαιρνα. Έπρεπε να μάθω πώς να θυμάμαι συγκεκριμένες λέξεις. Ξεχνούσα πού βρισκόμουν όταν μιλούσαμε. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά για να (α) αποδεχτώ ότι ήμουν διπολική, αλλά (β) να μάθω πώς να το αντιμετωπίζω, επειδή δεν επρόκειτο να εξαφανιστεί».

Η Selena Gomez, η οποία εδώ και καιρό επιλέγει να μιλάει ανοιχτά για τις μάχες της με το άγχος και την κατάθλιψη, αποκάλυψε τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής τον Απρίλιο του 2020 κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου της εκπομπής Bright Minded της Μάιλι Σάιρους σε Instagram Live.

«Πρόσφατα πήγα σε ένα από τα καλύτερα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αμερικής, το McLean Hospital, και μετά από χρόνια που πέρασα διάφορα, συνειδητοποίησα ότι είμαι διπολική», είπε τότε. «Δεν με φοβίζει από τη στιγμή που το γνωρίζω… Ήθελα να μάθω τα πάντα γι’ αυτό και μου έφυγε ο φόβος».

Στη διάρκεια πρόσφατου επεισοδίου του The Kelly Clarkson Show, η 30χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψή της στο νοσοκομείο McLean. «Είναι ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία για – καλύπτουν κατά κάποιο τρόπο τα πάντα στον τομέα της ψυχικής υγείας. Έτσι, μπόρεσα να πω τη διάγνωσή μου δυνατά για πρώτη φορά», θυμήθηκε. «Και αυτό μου έδωσε τόση δύναμη, και – δεν ήταν εύκολο».

Η διπολική διαταραχή είναι μια ψυχική διαταραχή που «προκαλεί ασυνήθιστες αλλαγές στη διάθεση, την ενέργεια, τα επίπεδα δραστηριότητας, τη συγκέντρωση και την ικανότητα εκτέλεσης καθημερινών καθηκόντων», σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

Η Selena Gomez κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ «Selena Gomez: My Mind & Me» στο Apple TV+, που κάνει πρεμιέρα αύριο, όπου μιλάει με ειλικρίνεια για όλα τα προβλήματα ψυχικής υγείας της.

«Έχω μια πολύ υγιή σχέση με τον ψυχολόγο μου, οπότε ξεκινάμε από εκεί», είπε. «Κάνω πράγματα με το Rare Impact Fund μου. Κάνω αυτές τις συζητήσεις, συναντώ ανθρώπους».

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist