Η Madonna άφησε χρέος στη Eurovision – Στα δικαστήρια η υπόθεση

Written by on September 18, 2019

Στα δικαστήρια οδηγείται η Live Nation για την εμφάνιση της Madonna στον τελικό της φετινής Eurovision.

Η Madonna γνωρίζει καλά πώς να προκαλεί διαμάχες και η εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2019, το Μάιο στον Τελ Αβίβ, δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα.

Η διάσημη τραγουδίστρια έδωσε τροφή για συζήτηση όταν στη σκηνή του τελικού εμφανίστηκαν δύο χορευτές που περπατούσαν κρατημένοι από το χέρι και είχαν στις πλάτες τους τις σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, μία πρόδηλη έκκληση για ειρήνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Η Ισραηλινή Δημόσια Τηλεόραση (KAN), διοργανωτής της φετινής Eurovision, δεν αντέδρασε επίσημα, παρόλο που είχε απαγορεύσει ρητά στη Madonna βάσει συμφωνητικού κάθε πολιτική αναφορά κατά τη διάρκεια της εμφάνισή της.

Τέσσερις μήνες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, το KAN κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Τελ Αβίβ κατά της Live Nation, η οποία διαχειρίζεται τα shows και τα άλμπουμ της Madonna, επικαλούμενο παραβίαση των όρων του συμφωνητικού αλλά και αδυναμία αποζημίωσης του κόστους παραγωγής από την πλευρά της τραγουδίστριας.

Η αγωγή αξιώνει αποζημίωση ύψους 1,375 εκατομμυρίων σέκελ (351,6 χιλιάδες ευρώ) όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου.

Madonna - Quavo - Eurovision Song Contest - Tel Aviv 2019 - Grand Final

Το συμφωνητικό των δύο πλευρών υπογράφηκε με καθυστέρηση, μόλις δύο ημέρες πριν την εμφάνιση της Madonna στον τελικό, ενόσω ήταν σε εξέλιξη τα ημιτελικά του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με τους όρους, η Live Nation θα κάλυπτε τα έξοδα της παραγωγής για την εμφάνιση της «βασίλισσας της pop», τα οποία συμπεριλάμβαναν προβολείς, ακουστικά, βοηθούς, προσωπικό ασφαλείας κ.ά.

Το KAN υποστηρίζει ότι δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα και οι προσπάθειες που έχει καταβάλλει στο μεσοδιάστημα για την αποπληρωμή των εξόδων έπεσαν στο κενό.

Η αμοιβή της Madonna, η οποία φέρεται να ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο δολάρια, καλύφθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Καναδό – Ισραηλινό Sylvan Adams.

Το KAN αναγκάστηκε να λάβει δάνειο ύψους 70 εκατομμυρίων σέκελ (17,9 εκατ. ευρώ) ώστε να ανταποκριθεί στα έξοδα διοργάνωσης της Eurovision 2019.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist