Η Cardi B είναι η «Γυναίκα της Χρονιάς» για το Billboard

Written by on November 24, 2020

Μια ξεχωριστή τιμή για την Cardi B.

 

Η Cardi B θα βραβευτεί από το Billboard ως «Γυναίκα της Χρονιάς» για το 2020.

Η ετήσια εκδήλωση «Γυναίκες στη Μουσική» (Women In Music) του Billboard δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος με το καθιερωμένο γκαλά που λαμβάνει χώρα στα τέλη του έτους, αλλά και θα διοργανωθεί σε εικονική μορφή και θα μεταδοθεί μέσω livestream στις 10 Δεκεμβρίου.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η τραγουδίστρια και ηθοποιός Teyana Taylor.

Το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» θεσπίστηκε το 2007, με πρώτη νικήτρια την country τραγουδίστρια Reba McEntire. Τις προηγούμενες χρονιές το βραβείο απονεμήθηκε στην Billie Eilish (2019), την Ariana Grande (2018) και τη Selena Gomez (2017), ενώ η Taylor Swift είναι η μοναδική καλλιτέχνιδα που έχει λάβει τον τίτλο δύο φορές, το 2011 και το 2014.

«Σε μια χρονιά χωρίς προηγούμενο, η Cardi B συνέχισε να ακμάζει με το τραγούδι “WAP” που κατέκτησε την κορυφή του Hot 100, με μια ολοκαίνουργια συλλογή με τη Reebok και με τον πολιτικό ακτιβισμό της», σημειώνει το Billboard για τη ράπερ.

 

Η Cardi B δεν θα είναι η μοναδική γυναίκα που θα τιμηθεί στη φετινή εκδήλωση «Γυναίκες στη Μουσική» του Billboard.

Η Jennifer Lopez θα παραλάβει το τιμητικό «Icon Award» για τον αντίκτυπό της στη μουσική βιομηχανία, ενώ η Dua Lipa θα βραβευτεί με το «Powerhouse Award», το οποίο δίνεται στον καλλιτέχνη που έχει κυριαρχήσει με τη μουσική του στις πωλήσεις, στα streams και στα ραδιόφωνα.

Επίσης η Dolly Parton θα τιμηθεί με το «Hitmaker Award» για την επίδραση των τραγουδιών που έχει γράψει στη μαζική κουλτούρα.

Το δίδυμο των Chloe x Halle θα βραβευτεί με το «Rising Star Award» και η Jessie Reyez με το «Impact Award».

Το «Billboard» θα τιμήσει επιπλέον στην 15η ετήσια εκδήλωση «Γυναίκες στη Μουσική» με το βραβείο «Στέλεχος της Χρονιάς» την Brianna Agyemang και την Jamila Thomas, τις δύο γυναίκες που εμπνεύστηκαν το κίνημα #TheShowMustBePaused μετά τη δολοφονία του George Floyd.

 

 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist