Η Annie Lennox έγινε η πρώτη γυναίκα πρύτανης σε πανεπιστήμιο της Σκωτίας

Written by on July 5, 2018

Σε επίτιμο πρύτανη ενός πανεπιστημίου της Σκωτίας ανακηρύχθηκε η Annie Lennox.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Annie Lennox ανακηρύχθηκε επίτιμη πρύτανης του Καληδονιακού Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (GCU) και έγινε η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει την τιμητική διάκριση.

Η Annie Lennox, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του 1980 ως η φωνή του βρετανικού ντουέτου «The Eurythmics», δήλωσε ότι αισθάνεται «σεμνότητα και δέος» για την ανακήρυξή της σε επίτιμη πρύτανη του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η τελετή ανακήρυξης στην πανεπιστημιούπολη του GCU και στη διάρκειά της η, Annie Lennox δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει τη τιμητική θέση για να προωθήσει την αποστολή του πανεπιστημίου.

Η 63 ετών Annie Lennox είπε ότι, ενώ δεν απέκτησε ποτέ πανεπιστημιακό πτυχίο, θα μπορούσε να θεωρηθεί «επίτιμη απόφοιτη της σχολής της ζωής».

Η τραγουδίστρια τόνισε ότι προέρχεται από μια «μία γενιά σκληρά εργαζόμενων Σκωτσέζων» και ότι μεγάλωσε σε μια εποχή που «οι νέες γυναίκες από την εργατική τάξη που αποκτούσαν πανεπιστημιακά πτυχία ήταν τόσο σπάνιες όσα τα καγκουρό στην Ανταρκτική».

Η Annie Lennox έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία, είτε ατομικά είτε με το συγκρότημα των Eurythmics:

Τέσσερα βραβεία Grammy και οχτώ BRIT Awards, ενώ το 2004 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το τραγούδι «Into the West» της ταινίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά». Επιπλέον, ως μέλος των Eurythmics εισήχθη το 2006 στο Rock and Roll Hall of Fame.

Επίσης, η Lennox έχει ακτιβιστική δράση, καθώς έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το ζήτημα του AIDS.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist