«Εφυγε» ο θρύλος της μουσικής, Dr John

Written by on June 7, 2019

Μια τεράστια μορφή για την αμερικανική μουσική και τη Νέα Ορλεάνη, ο Dr John, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ο Dr John, γνωστός και ως Μακ Ρέμπενακ, υπέστη καρδιακή προσβολή και «έφυγε» από την ζωή. Ήταν ένας καλλιτέχνης που σημάδεψε την Νέα Ορλεάνη, καθώς θεωρείται ως ο κορυφαίος πιανίστας που πέρασε ποτέ από την χώρα και την πόλη της τζαζ, με πολλά βραβεία Grammy. Εκεί έμαθε τις πρώτες νότες της τζαζ, της R&B, του ροκ εν ρολ και της φανκ μουσικής. Κατάφερε να γίνει ο «λευκός ανάμεσα στους μαύρους μουσικούς της Ν. Ορλεάνης», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι Αμερικανοί, που τον λάτρεψαν.

Με ένα στυλ μυστηριώδες, που παρέπεμπε σε… βουντού, έφερε την επανάσταση στη μουσική στην Νέα Ορλεάνη. Έπαιζε από μικρός μουσική και την δεκαετία του ‘60 άρχισε την δισκογραφία, όπου μεταξύ άλλων, έβγαλε το άλμπουμ «Gris-Gris», το οποίο βρίσκεται στην λίστα του Rolling Stone στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Την δεκαετία του ‘80 εγκατέλειψε για ένα διάστημα τη μουσική, καθώς μπήκε για αποτοξίνωση, εθισμένος στην ηρωίνη, ενώ ένα από τα τελευταία του έργα, ήταν το «City That Care Forgot», άλμπουμ που έβγαλε για τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης, μετά την καταστροφή από τον τυφώνα Κατρίνα.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist